Bournemouth palkkasi kesällä Andoni Iraolan uudeksi päävalmentajakseen.

La Liga -seura Rayo Vallecanossa suorastaan upeaa työtä tehnyt Iraola siirtyi ensimmäistä kertaa Englannin kentille. 

Bournemouthin syyskausi on ollut tuloksellisesti vaikea, vaikka tosin alkukauden otteluohjelmakin oli kenties vaikein mahdollinen. 

Bournemouth nappasi ensimmäisen voittonsa vasta kymmenennellä kierroksella. Kolmeen edelliseen sarjaotteluun mahtuu kaksi voittoa, jotka ovat nostaneet Bournemouthin putoamisviivan alapuolelta 17. sijalle.

Marca haastatteli Iraolaa, joka kertoi mielipiteensä La Ligan ja Valioliigan välisistä eroista.

– Täällä tuomarit käyttäytyvät eri tavalla ja kaikki stadionit ovat loppuunmyytyjä. Kaikissa otteluissa on paljon vieraskannattajia. Se nostaa pelin rytmiä. Pelaajilla on suurempi kiire hyökätä, koska kannattajat vaativat sitä. Jalkapallo ei ole niin kontrolloitua.

Iraolan mukaan Valioliigassa tuomarit käyvät huomattavasti vähemmän VAR-näytön luona kuin La Ligassa.

– Tuomaritoiminta on hyvin erilaista. Täällä prioriteettina pidetään sitä, että pelissä ei olisi juurikaan taukoja. Siksi tuomarit eivät mene käytännössä koskaan katsomaan tilanteita VAR:lta. Jotkut rikkeet jätetään viheltämättä, jotta ottelu olisi esteettisesti viihdyttävämpi. Tällä tavalla pallo on pelissä 3-4 minuuttia enemmän ottelua kohden ja se näkyy, Iraola vakuutti.