Syyskuussa 19 vuotta täyttänyt João Neves on noussut kasvattajaseuransa Benfican luottopelaajaksi.

Nuorukainen sai peliaikaa edustusjoukkueessa jo viime kaudella, mutta tänä syksynä hän on noussut selväksi avauskokoonpanon pelaajaksi.

Neves oli mukana Portugalin A-maajoukkueessa marraskuun EM-karsintaotteluissa. Neves pääsi kummassakin ottelussa loppuhetkillä kentälle.

Neves on luonnollisesti herättänyt kiinnostusta lukuisissa suurseuroissa. Muun muassa Manchester Unitedin on kerrottu lähettäneen tarkkailijoitaan seuraamaan Nevesin peliesityksiä.

Manchester Cityn tähtipelaaja Bernardo Silva otti kantaa siihen, nähdäänkö Neves lähitulevaisuudessa Valioliigassa.

– Olen todella onnellinen Joãon ja muiden nuorten pelaajien puolesta, jotka pelaavat Benficassa ja Portugalin A-maajoukkueessa. Näemmekö Joãon Valioliigassa? Mielestäni hänen tasoiset pelaajat voivat pelata missä sarjassa tahansa. Mielestäni hän on hyvin keskittynyt Benficaan, joka on kaikista tärkeintä tällä hetkellä. Hän on hyvin nuori pelaaja, jolla on äärimmäisen lupaava tulevaisuus edessään.

– João on sopeutunut hienosti maajoukkueeseen. Hän auttaa joukkuetta meidän muiden tapaan ja jos valmentaja päättää niin, on hän mukana auttamassa meitä voittamaan EM-kisat.

Silva yrittää saada Nevesin Manchester Cityyn.

– Jos vain onnistun, niin yritän saada Joãon Manchester Cityyn. Haluaisin tietenkin nähdä hänen siirtyvän ennemmin Manchester Cityyn kuin Manchester Unitediin.