Historiansa ensimmäistä europelikautta pelaava Brighton selvitti torstaina tiensä Eurooppa-liigan pudotuspeleihin. Albion voitti AEK Ateenan vieraskentällä 1-0 ja varmisti siten paikkansa B-lohkon kahden parhaan joukossa.

Albion oli avausjaksolla alakynnessä, mutta vieraat siirtyivät 55. minuutilla johtoon rangaistuspotkusta. João Pedro kaadettiin rangaistusalueella, ja pallo vietiin pilkulle videotarkistuksen jälkeen. Brassihyökkääjä otti itse vetovastuun ja upotti kutinsa sisään. Pedro nousi viidennen osumansa myötä Eurooppa-liigan maalipörssin kärkeen.

AEK:n ottelu sai toisen takaiskun kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Mijat Gaćinović otti toisen keltaisen korttinsa ja joutui siten poistumaan kentältä. Serbialaispeluri menetti pallon ja talloi napit edellä Joel Veltmanin nilkalle yrittäessään riistää sitä takaisin.

Viimeisessä lohkopelissään Brighton isännöi Marseillea 14. joulukuuta. Ottelussa ratkeaa lohkon voittaja.

Myös West Ham varmisti torstaina paikkansa Eurooppa-liigan pudotuspeleissä, kun se voitti TSC Bačka Topolan vieraissa 1-0 Tomáš Součekin maalilla. Lontoolaiset olisivat omasta tuloksestaan huolimatta varmistaneet etenemisen lohkosta, koska Freiburg voitti Olympiakosin 5-0.

West Ham ja Freiburg kilpailevat viimeisessä lohkopelissään keskenään A-lohkon voitosta 14. joulukuuta. Hammersille riittää tasapeli.

Squawka Live

@Squawka_Live
in 2010/11, Brighton were playing in League One, the third tier of English football.

Tonight, they've qualified for the knockout rounds of the Europa League. 📈

Linkki twiittiin.