Kobbie Mainoo, 18, pelasi viime viikonloppuna kauden ensimmäisen ottelunsa Manchester Unitedin ykkösjoukkueessa.

Loukkaantumisongelmien kanssa taisteleva Manchester United kärsi pienoisesta pelaajapulasta keskikentällä ja päävalmentaja Erik ten Hag nosti akatemiapelaajan avauskokoonpanoon.

Mainoo pelasi loistavan ottelun ja oli yksi joukkueensa parhaista, kun Manchester United voitti Evertonin vieraskentällä 3-0. Mainoo pelasi reilut 70 minuuttia Goodison Parkilla.

Pelaajaurallaan 12 vuoden ajan Manchester Unitedissa pelannut Rio Ferdinand ällistyi Mainoon peliesityksestä. Ferdinand otti kantaa Mainoon otteluun Vibe with Five -podcastissaan.

– Näet hyvin harvoin tuollaista peliesitystä 18-vuotiaalta pelaajalta varsinkaan keskikentällä. Puhumme kuitenkin vaikeasta ottelusta Evertonin vieraana ja on otettava huomioon kaikki haastavat lähtökohdat siihen kamppailuun. Hän pudotti itsensä juuri oikein topparien eteen ja siirsi palloa eteenpäin yhdellä tai kahdella kosketuksella. Mainoo harhautti vastustajia ja pääsi jatkuvasti pois prässin alta. Juuri tuollaista pelaajaa joukkueen topparit ja maalivahti ovat odottaneet. Pelaajaa, joka kykenee purkamaan vastustajan prässin.

Ferdinandilta tiedusteltiin, onko hän nähnyt yhtä hyvää ottelua niin nuorelta pelaajalta aiemmin Valioliigassa.

– Mietin sitä hiljattain. 18-vuotias pelaaja, joka nousee Valioliigassa ykkösjoukkueeseen ja pelaa tuollaisen ottelun… Minulle tuli mieleen Cesc Fàbregas. En sano, että Mainoo on yhtä hyvä kuin Fàbregas, mutta hänen peliesityksensä oli hurja.