Pep Guardiola on johdattanut Manchester Cityn viidesti Valioliigan mestariksi.

Guardiola on valmentanut seuraa seitsemän kokonaisen kauden ajan ja vain kahdesti Valioliigan mestaruuspokaali on päätynyt muualle kuin Etihadille.

Manchester City on parhaillaan kolmantena Valioliigassa. Yhden ottelun enemmän pelannut Arsenal on kuuden pisteen karkumatkalla.

Englantilaiset jalkapalloasiantuntijat ovat antaneet viime aikoina mediassa kritiikkiä Guardiolan joukkueen peliesityksille.

Guardiola muistutti lehdistötilaisuudessaan, ettei Valioliigan voittaminen monta kertaa peräkkäin ole suinkaan yksinkertaista. Jos Manchester City voittaa tällä kaudella Valioliigan, olisi kyseessä jo neljäs peräkkäinen mestaruus.

Gary Neville tietää, miten vaikeaa se on, koska muutoin hän olisi voittanut Valioliigan neljästi peräkkäin Manchester Unitedin seurahistorian parhaalla hetkellä, mutta hän ei onnistunut siinä. Jamie Carragher ei voittanut koskaan Valioliigan mestaruutta. Micah Richards ei voittanut neljästi Valioliigaa peräkkäin, Guardiola summasi.

Pelaajaurallaan 737 ottelua Liverpoolin paidassa pelannut Carragher vastasi Guardiolalle sosiaalisessa mediassa.

– Uskon, että olisin todennäköisesti voittanut kerran Valioliigan mestaruuden, jos joku valtio olisi omistanut Liverpoolin ja rikkonut sääntöjä niin paljon, että Valioliiga olisi antanut meille 115 syytettä, Carragher kirjoitti viitaten Manchester Cityn saamiin syytteisiin.

Valioliiga syyttää Manchester Cityä 115 erillisestä taloussääntörikkomuksesta. Oikeudenkäynti käydään ensi syksynä.