Manchester United pelaa surkeaa kautta.

Seura on parhaillaan kuudentena Valioliigassa. Mestarien liigan jatkopaikka näyttää hyvin vaikealta, sillä se vaatisi päätöskierroksella voittoa Bayern Münchenistä ja sitä, että FC Kööpenhaminan ja Galatasarayn välinen ottelu päättyy tasapeliin. Manchester United on viiden pelatun ottelun jälkeen Mestarien liigan lohkossaan viimeisellä sijalla.

Lisäksi Manchester United on jo pudonnut liigacupistakin.

Kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan, on Manchester United hävinnyt tällä kaudella jo 11 ottelua.

Manchester Unitedin päävalmentaja Erik ten Hag on luonnollisesti potku-uhan alla. Manchester United kohtaa tällä viikolla Bayernin lisäksi Liverpoolin. Jos molemmat ottelut päättyvät tappioon, voi ten Hag saada potkut tehtävästään.

Sky Sportsin jalkapalloasiantuntija ja Manchester Unitedin pelaajalegenda Gary Neville toivoo, ettei ten Hag saisi potkuja.

– Pelkään yleisesti ottaen ten Hagin puolesta. En puhu vain tästä viikosta. Se, mitä tapahtuu, tapahtuu. Tämä sykli toistaa jälleen itseään. Valmentaja johtaa joukkueen varsin hyvään kauteen ja saa sen jälkeen paljon valtaa. Valmentajan yläpuolella kukaan ei sano vastaan, kun luotsi haluaa pelaajia. Seurassa ei ole merkkejä johtajuudesta ja silloin valmentaja ottaa ohjakset hankkiessaan haluamiaan pelaajia.

– Olemme nähneet tämän saman myös Louis van Gaalin, José Mourinhon ja Ole Gunnar Solskjærin kanssa. Valmentajien ei pitäisi olla pelaajia hankkivan tiimin johtajia. Valmentajat yleensä hankkivat pelaajia, joiden kanssa he ovat työskennelleet aiemmin. Sitten he yrittävät sopeuttaa nämä uudet hankinnat joukkueeseen, joka on täynnä edellisten valmentajien hankkimia pelaajia. Pelaajat eivät näytä sopeutuneen toisiinsa ja ilmapiiri muuttuu toksiseksi.

– Sitten valmentaja ajautuu välirikkoon muutaman pelaajan kanssa ja joutuu paineen alaiseksi. Ja se johtaa usein potkuihin. Olen nähnyt tämän niin monta kertaa edellisen 6-8 vuoden aikana ja se tapahtuu jälleen silmiemme edessä.

Nevillen mielestä Manchester Unitedin ongelmista saa syyttää pitkälti vain seurajohtoa.

– Toivon ten Hagin onnistuvan jotenkin kääntämään tämän laivan, mutta muussa tapauksessa hän on ongelmissa. Seurajohdon ei pitäisi missään nimessä antaa ten Hagille potkuja. Idea hänen potkuistaan on täyttä roskaa. En todellakaan ole sen puolella. Ten Hagin yläpuolella seurajohdossa puuttuu johtajuutta.

– Mielestäni voimme syyttää Glazereita. Kymmenen vuotta putkeen epäonnistumista ja surkeaa rekrytoimista. Seura on tässä tilanteessa, koska heillä ei ole urheilutoimenjohtajaa, eikä siten asiansa osaavaa henkilöä hankkimassa pelaajia. Viime vuosina valmentajat ovat katsoneet ylöspäin seurassa ja huomanneet, ettei siellä ole kukaan auttamassa heitä.