Pitkän peliviikon 21 jälkeen Valioliigan peliviikko 22 käynnistyy poikkeuksellisesti jo tiistaina. Tässä tekstissä käsitellään peliviikkoa 21, tulevaa tuplapeliviikkoa, Kevin De Bruynea, Mohamed Salahia, kapteeniutta, toimituksen joukkuetta ja sen pärjäämistä.

Peliviikko 21

Liverpool murskasi Bournemouthin vieraissa 4-0. Darwin Núñez ja Diogo Jota onnistuivat maalinteossa kahdesti, ja Jota nettosi maaliensa lisäksi syötön Núñezin ensimmäiseen maaliin. De Bruyne teki näyttävän paluun Manchester Cityn voittaessa Newcastlen 3-2. De Bruyne keräsi alle 25 minuutin aikana tehot 1+1. Arsenal voitti Crystal Palacen 5-0, kun Gabriel onnistui maalinteossa kertaalleen ja Gabriel Martinelli kahdesti.

Tuplat ja vajaat

Cup-otteluista sekä muista ottelusiirroista johtuen joukkueet alkavat pelata tuplapeliviikkoja, ja niiden myötä syntyy myös vajaita peliviikkoja. Alla olevasta kuvaajasta voidaan katsoa, milloin tuplapeliviikot ovat, ja mitkä joukkueet niihin osallistuvat.

Manchester City pelaa tuplapeliviikon peliviikolla 25. Niin tekee todennäköisesti myös Liverpool. Liverpool kuitenkin jää pois peliviikolta 26 yhdessä Chelsean ja Tottenhamin kanssa. Peliviikolla 29 mahdollisesti jopa 16 joukkuetta ei osallistu kyseiselle kierrokselle. Tämä muodostaa managereille melko hankalia yhtälöitä ratkaistaviksi.

Manchester Cityn pelaajien osakkeet ovat nousseet uutisten myötä. City pelaa kaksi ottelua peliviikolla 25 ja se pelaa normaalisti myös peliviikolla 26. Liverpoolin tuplaottelut peliviikolla 25 ovat erinomaisia. Tottenhamin ja Chelsean pelaajia kannattaa vältellä ainakin tiettyyn pisteeseen asti.

Managereille onkin tulevia siirtotapahtumia suunniteltaessa tärkeää pitää mielessä peliviikot 25 ja 26. Hyvällä suunnittelulla ja järkevillä siirroilla managerin on mahdollista selvitä tulevista peliviikoista ilman sen suurempia menetyksiä.

Kevin De Bruyne

De Bruyne teki näyttävän paluun kentille Newcastlea vastaan. Belgialaistaituri takoi tehot 1+1 vain reilussa 20 minuutissa, mikä sai yli miljoona manageria hankkimaan De Bruynen.

Belgialaisen hankinta ei ole kuitenkaan huono valinta. Manchester Cityn otteluohjelma tuleville viikoille on erinomainen huomioiden aikaisemmin mainitut asiat. Pelatessaan De Bruyne on sarjan todennäköisesti paras keskikenttä, ja belgialaiselta voidaan odottaa tehoja.

Ainoa huolenaihe on De Bruynen peliminuutit. Belgialaista tullaan todennäköisesti peluuttamaan ainakin alkuun säästeliäästi, ja KDB sanoi itsekin, että hän ei ole vielä 90 minuutin pelikunnossa.

Mohamed Salah

Salah loukkasi itseään Egyptin lohkovaiheen ottelussa Afrikan mestaruusturnauksessa, ja Liverpoolin talismaanin odotetaan olevan sivussa 3-4 viikkoa. Tämä on ikävä isku Liverpoolille ja managereille, jotka pitivät Salahin joukkueessaan siinä toivossa, että hän pelaisi Liverpoolin paidassa jälleen peliviikolla 25. 

Salahin loukkaantumisen myötä laituri on useamman managerin myyntilistalla. Vaikka Salah ehtisikin kuntoutua peliviikolle 25, ei ole ollenkaan varmaa, että egyptiläinen voisi pelata kaksi ottelua niin lyhyen ajan sisään. Salah sitoo arvokkaan keskikentän paikan ja liikaa rahaa istuakseen mahdollisesti neljä viikkoa penkillä.

Kapteeni

Erling Haalandin ja Mohamed Salahin ollessa poissa kapteenin valitseminen on taas merkityksellistä, kun äänet eivät jakaudu vain kahden supertähden kesken. Richarlisonin pisteodottama, 6,5 pistettä, on liigan korkein lukema. Tottenham kohtaa kotonaan hauraan Brentfordin, ja brasilialainen on löytänyt viime viikkoina erinomaisen pelivireen.

Toinen varteenotettava vaihtoehto on Bukayo Saka, jonka pisteodottama on 5,7 pistettä. Arsenal kohtaa vieraissa Nottingham Forestin, ja Arsenalilta odotetaan pelissä maaleja.

Joukkueen pärjääminen

Toimituksen joukkue joutuu tyytymään peliviikolta 21 punaiseen nuoleen. Joukkue keräsi 60 pistettä keskiarvon ollessa 47 pistettä. 

Toimituksen joukkue

Toimituksen joukkue ryhmittyy peliviikolle 22 yhden ilmaisen vaihtotapahtuman kanssa. Mohamed Salah on vaihdettu RIcharlisoniin, joka toimii myös joukkueen kapteenina.

Toinen vaihtotapahtuma tullaan käyttämään mitä todennäköisimmin Manchester Cityn pelaajaan. Mikäli ennen siirotakarajaa saadaan tieto, että Gabriel ei ole pelikuntoinen, valinta kohdistunee Kyle Walkeriin. Jos Gabriel pystyy pelaamaan, Kyle walker tulee todennäköisesti Malo Guston tilalle. Yksi vaihtoehto on koittaa hankkia Phil Foden tai De Bruyne keskikentälle, mikä tarkoittaisi todennäköisesti Anthony Gordonin tai Sakan väistymistä joukkueesta.

Iisakki Lehtonen

LUE MYÖS