Manchester City voitti Brentfordin maanantaina vieraskentällä 3-1 Valioliigassa.

Avausjaksolla City piti palloa ja vyörytti hyökkäyksiä, mutta ensimmäisenä verkkoa heilutti kotijoukkue 21. minuutilla. Maalivahti Mark Flekkenin pitkä avaus yllätti Cityn alakerran, kun Ivan Toney suojasi väylän Neal Maupaylle. Ranskalaishyökkääjä pääsi läpiajoon ja Maupay sijoitti kuulan sisään.

Manchesterilaiset tulivat tasoihin hieman ennen taukovihellystä. Brentfordin puolustus ei saanut kunnolla purettua keskitystä pois ja Phil Foden laittoi pallon verkkoon.

Toista jaksoa oli takana vajaat kahdeksan minuuttia, kun Foden osui jälleen. Kevin de Bruynen keskitys tuli maalin edustalle ja vapaaksi unohtunut Foden puski pelivälineen sisään.

Fodenin ilta huipentui vielä 70. minuutilla hattutemppuun. Hän pelasi ovelan pikkukuvion Rodrin ja Erling Haalandin kanssa ja karkasi puolustajien keskeltä rangaistusalueelle maalintekoon.

Manchester City nousi voiton myötä sarjataulukossa toiseksi, kahden pisteen päähän liigakärki Liverpoolista, joka on pelannut ottelun enemmän. Brentford taas 15. sijalla, kolmen pisteen päässä putoamisviivasta.

Phil Foden has now scored as many Premier League hat-tricks as Eden Hazard, Sadio Mané, Gareth Bale and Steven Gerrard (2).

And he already has more Premier League titles (5) than all those players combined. 🔫