Liverpool etsii uutta päävalmentajaa ensi kaudeksi. Liverpoolin pitkäaikainen päävalmentaja Jürgen Klopp jättää seuran kuluvan kauden jälkeen.

Bayer Leverkusenissa loistavaa työtä tekevä Xabi Alonso on tiettävästi Liverpoolin ykkösvaihtoehto uudeksi päävalmentajaksi.

Alonson Leverkusen johtaa Bundesliigaa kymmenen pisteen erolla Bayern Müncheniin ja on matkalla kohti seurahistorian ensimmäistä mestaruutta. Leverkusen on myös Saksan cupin välierissä ja Eurooppa-liigan neljännesvälierissä.

Alonson sopimus Leverkusenin kanssa kattaa vielä kaksi seuraavaa kautta. Saksalaismedian mukaan Leverkusen vaatii Alonsosta noin 15-25 miljoonan euron korvausta.

Pelaajaurallaan Alonson kanssa Liverpoolissa pelannut Peter Crouch uskoo espanjalaisluotsin olevan ykköskandidaatti Liverpoolin uudeksi valmentajaksi.

– Mielestäni Alonso on ykköskandidaatti. Hän on tehnyt uskomattomia asioita Leverkusenissa ja tuntee Liverpoolin läpikotaisin. Pelasin Alonson kanssa ja tunnen hänet ihmisenä. Hän on loistava persoona ja oppii innokkaasti uusia asioita. Alonso esitti aina kysymyksiä valmentajille ja oli helppo nähdä, että hänestä tulee valmentaja.

Crouch muistuttaa, ettei Kloppin korvaaminen ole suinkaan yksinkertainen tai helppo tehtävä.

– Alonson valmennusura on kuitenkin vasta alkutekijöissään. Liverpool on valtava seura ja tehtävänä on korvata Klopp. Vain aika kertoo, Crouch viittasi tulevaisuuteen TNT Sportsin haastattelussa.

LUE MYÖS