Roberto De Zerbi on noussut viimeisen puolentoista vuoden aikana maailman kiinnostavimpien valmentajien joukkoon.

De Zerbi teki jo aiemmin loistavaa työtä Sassuolossa, mutta siirryttyään Brightonin peräsimeen on hänen laadukkaasta työstään alettu puhumaan myös kansainvälisesti.

De Zerbi luotsasi Brightonin viime kaudella sensaatiomaisesti kuudenneksi Valioliigassa ja sitä kautta ensimmäistä kertaa seurahistoriassa europeleihin. Brighton eteni Eurooppa-liigassa lopulta neljännesvälieriin.

44-vuotias italialaisvalmentaja on herättänyt Brighton-pestin aikana useiden suurseurojen kiinnostuksen. 

Muun muassa Barcelonan on kerrottu olevan toden teolla De Zerbin kintereillä, mutta seura ei haluaisi maksaa hänestä korvausta Brightonille. Brightonin on kerrottu vaativan De Zerbistä noin 15 miljoonaa euroa päästääkseen hänet muihin maisemiin.

Relevon tunnettu jalkapallotoimittaja Matteo Moretto paljasti myös Bayern Münchenin olevan kiinnostunut De Zerbistä.

Moretton saamien tietojen mukaan viime viikkojen aikana Bayern on keskustellut De Zerbin kanssa. De Zerbi on hyvin kiinnostunut Bayernin valmentamisesta, mutta aikoo toistaiseksi odottaa seuraavan siirtonsa suhteen. 

Leverkusen-luotsi Xabi Alonso on edelleen Bayernin ykkösvaihtoehto Thomas Tuchelin korvaajaksi, mutta saksalaismedian mukaan Alonso siirtyy ennemmin Liverpoolin kuin Bayernin peräsimeen. Jos Alonso päätyy Liverpooliin, kääntää Bayern lopullisesti katseensa De Zerbin suuntaan.

LUE MYÖS