Harry Kane jätti Tottenhamin viime elokuussa. Joukkueen kapteeni siirtyi noin sadalla miljoonalla eurolla Bayern Müncheniin.

Kane, 30, on 280 maalillaan Tottenhamin seurahistorian paras maalintekijä. Lainapestejä lukuun ottamatta Kane oli pelannut koko ammattilaisuransa Tottenhamissa, mutta päätti vaihtaa maisemaa ja siirtyi Bayernin paitaan.

Kane ei voittanut vuosien saatossa ainuttakaan pokaalia Tottenhamissa. Kanen ensimmäinen kausi Bayernissa saattaa jäädä myös pokaalittomaksi. Bayer Leverkusen voitti ylivoimaisesti Bundesliigan mestaruuden. Bayern putosi jo syksyllä Saksan cupista kolmannen sarjatason Saarbrückenille.

Pokaalihaaveet ovat vielä elossa, sillä Bayern on mukana Mestarien liigassa. Bayern kohtaa keskiviikkoiltana Arsenalin Mestarien liigan puolivälierien jälkimmäisessä osassa. Avausosa päättyi 2-2-tasapeliin.

Tottenham-luotsi Ange Postecogloulta tiedusteltiin, onko Kanen Bayern-siirto ollut epäonnistunut, jos hyökkääjä jää ilman pokaaleja ensimmäisellä kaudellaan.

– Mielestäni tuo ei ole reilua. En tietenkään puhu Harryn puolesta, mutta en koe, että pokaalit oli ainoa syy, miksi hän lähti Tottenhamista. Mielestäni Harry teki selväksi sen, että hän halusi erilaisen kokemuksen, eikä siinä ole mitään väärää.

Postecoglou kokee, ettei Kane lähtenyt ainoastaan pokaalien perässä Saksaan.

– Kane oli yhdessä seurassa todella pitkään. Kane oli siinä pisteessä, että joko hän jää Tottenhamiin ja pelaa täällä koko uransa, joka olisi ollut hienoa, tai sitten hän siirtyy muualle kokeakseen jotain uutta. En koe Kanen siirtyneen muualle ainoastaan voittamaan pokaaleja. En usko, että Kane olisi ajatellut jäädessään Tottenhamiin, ettei tulisi voittamaan täällä mitään. Hän halusi vain uuden kokemuksen.

LUE MYÖS