Manchester City oli tyly vieras Brightonissa torstai-iltana. Manchester City voitti Brightonin vieraskentällä tyylipuhtaasti 4-0 ja nousi Valioliigassa toiseksi.

Ottelun enemmän pelannut sarjakärki Arsenal on pisteen Manchester Cityä edellä.

Manchester City pisti pelin pakettiin jo ensimmäisen puolen tunnin aikana. Kevin De Bruyne iski ottelun avausmaalin 17. minuutilla. De Bruyne puski pallon upeasti yläkulmaan.

Phil Foden iski kaksi maalia ennen taukoa. Foden iski vieraat vapaapotkusta kahden maalin etumatkalle. Jälkimmäinen osuma syntyi, kun Manchester City ryösti pallon Brightonin boksin edustalla ja Foden laukoi sen nopeasti alakulmaan.

Foden, 23, pelaa loistavaa kautta. 31 sarjaotteluun on syntynyt 16 maalia ja seitsemän maalisyöttöä.

Manchester Cityn neljäs maali syntyi tunnin pelin jälkeen. Kyle Walker pelasi hienosti tilanteen loppuun ja syötti pallon tyhjän maalin edessä odottaneelle Julián Álvarezille, joka laukoi pelivälineen isäntien verkkoon. 0-4.

Valioliigan maalipörssiä yhdessä Cole Palmerin kanssa johtava Erling Haaland ei pelannut Brighton-ottelussa lihasvamman vuoksi.