Kyle Walkerin ensimmäinen kausi Manchester Cityn kapteenina päättyi neljänteen peräkkäiseen Valioliigan mestaruuteen. City sinetöi tittelinsä sunnuntain päätöskierroksella 3-1-kotivoitolla West Hamista.

Citystä tuli ensimmäinen Valioliigan historiassa neljä peräkkäistä mestaruutta voittanut seura.

Walker, 33, peri Cityn kapteeninnauhan Ilkay Gündoganin siirryttyä Barcelonaan viime kesänä. Tätä ennen englantilaispuolustajan mentoreina rooliin toimivat Fernandinho ja Vincent Kompany.

Jokainen kolmikosta on kasvattanut Cityä vuodesta 2017 saakka edustanutta Walkeria rooliin. Laitapuolustaja on voittanut nyt myös henkilökohtaisesti kuusi Valioliigan mestaruustitteliä.

– Vinnie, Gündo, Fernandinho. Olen oppinut heiltä ja tänä vuonna minun täytyi ottaa vastuu harteilleni. Se on joskus vaikeaa, kun tulee päiviä jolloin et ole ihan parhaimmillasi ja sinun täytyy näyttää esimerkkiä. Olen kuitenkin yrittänyt, Walker kommentoi ensimmäistä kauttaan City-kapteenina Sky Sportsille.

Walker uskoo, että Cityn joukkueesta jokaisella on oma erikoiskykynsä ryhmässä. Nämä supervoimat tekevät Pep Guardiolan miehistöstä erityisen.

– Sanoin jätkille tänään, ettei kyse ole vain 11 avaavasta pelaajasta. Vaihdosta sisään tulevat ovat myös niin tärkeitä. Toisena päivänä Tottenhamia vastaan Stefan (Ortega) nousi esille ja teki Valioliigan historiaan ratkaisevan hetken sillä torjunnalla Son Heung-Minia vastaan. Nämä pienet marginaalit tekevät tästä joukkueesta niin erityisen.

– Jokaisella pelaajalla on oma supervoimansa. Kevin De Bruynella syötöt, Erling Haalandilla viimeistely, Phil Fodenilla pallonhallinta ahtaissa paikoissa, Jeremy Dokulla 1vs1-haastot. Voisin käydä ne kaikki läpi. Minun omani on nopeus ja yritän vain tehdä kaikkeni joukkueen eteen.

LUE MYÖS!