Arsenal jäi tällä kaudella toista vuotta peräkkäin niukasti Valioliigassa toiseksi.

Mestaruustaisto oli auki vielä päätöskierrokselle lähdettäessä, mutta Manchester City säilytti kahden pisteen eronsa Tykkimiehiin.

Viime kaudella Arsenal johti sarjaa kauemmin kuin yksikään toinen joukkue, joka on jäänyt ilman mestaruutta. Tällä kaudella se pääsi kuitenkin pisteissä lähemmäksi Cityä kuin vuosi sitten.

Arsenalin manageri Mikel Arteta onnitteli päätöskierroksen jälkeen Cityä mestaruudesta.

– Olen todella ylpeä. Ensinnäkin, onnittelut Citylle. He ovat mestareita, he ovat olleet uskomattomassa lennossa joulukuusta saakka, kommentoi espanjalaisluotsi TNT Sportsille.

– Me yritimme ja annoimme kaikkemme. Meistä pystyi aistimaan, kuinka paljon me halusimme sitä. Me todella yritimme, mutta se ei valitettavasti riittänyt.

Artetalta kysyttiin, miltä tuntui puskea sarjavoittaja City niin äärimmilleen.

– Se tuntuu hyvältä, koska menestystä ei voi mitata vain vertaamalla sitä johonkin toiseen, vaan meidän on ymmärrettävä, mitä teemme. Olemme lyöneet kaikki ennätykset, joita tällä seuralla on koskaan ollut, mutta emme voittaneet. Tämä on kaikkien aikojen kilpailluin liiga, ja meidän on oltava parempia. Nyt meidän on löydettävä keinoja, joilla kehittyä.

Artetan mukaan Arsenalin pitää vain pitää kiinni voitonnälästään.

– Nyt meidän on oltava päättäväisempiä, rohkeampia ja kunnianhimoisempia, ja meidän on mentävä eri tasolle.

Espanjalaisvalmentajaa harmitti, että hän ei saanut tuotua mestaruutta kannattajille. Arteta on kuitenkin ylpeä siitä, millainen yhteisöllisyys Arsenalista huokuu tällä hetkellä.

– Se on kaikkein tyydyttävintä. Yksi haaveistani oli yhdistää kaikki uudelleen, nostaa tämä paikka todella uudelle tasolle. Olemme tällä hetkellä sillä matkalla. Olen surullinen, koska halusin todella tuoda pokaalin tänään, koska se merkitsisi heille paljon, mutta olemme nyt lähempänä, se on varmaa.

beIN SPORTS

@beINSPORTS_EN
"Don't be satisfied because we want much more than that, and we are going to get it!"

A rousing end of season speech from Mikel Arteta.

#beINPL #AFC

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!