Manchester City on voittanut seurahistoriassaan 26 isoa pokaalia, kun mukaan lasketaan Valioliiga, FA Cup, liigacup ja Mestarien liiga.

Cityn nykyinen manageri Pep Guardiola, 53, on viettänyt seurassa kahdeksan kautta ja hän on voittanut noista pokaaleista puolet. Viimeisin tuli sunnuntaina, kun manchesterilaiset kruunattiin Valioliigan mestariksi neljättä kautta peräkkäin.

Guardiolan sopimus on voimassa vielä vuoden. Sunnuntaina espanjalaisluotsi vihjasi, että seuraava kausi saattaa jäädä hänen viimeisekseen Manchesterissä.

– Todellisuudessa olen lähempänä lähtöä kuin pysymistä. Olemme keskustelleet seuran kanssa – koen nyt, että haluan jäädä. Jään ensi kaudeksi, ja kauden aikana puhumme asiasta. Mutta kahdeksan tai yhdeksän vuotta… Katsotaan sitten, sanoi Guardiola BBC:n mukaan.

Guardiolalta kysyttiin, mikä on hänen menestyksensä salaisuus.

– En tiedä. Paljon työtä. En sano, että olisin huono manageri, mutta saan uskomattomasti tukea seuralta. Meillä on tämä työmoraali, jokainen tekee työnsä, ja jokainen osasto on niin tärkeä. Tämä on totuus ja todellisuus.

Kahdella viime kaudella City on vääntänyt Valioliigan mestaruudesta tiukasti Arsenalin kanssa, joka jäi tällä kertaa kahden pisteen päähän mestarista. Arsenalia valmentaa Guardiolan ja Cityn entinen apuvalmentaja Mikel Arteta.

– Arsenal on puskenut meitä uudelle tasolle. Ennen se oli Liverpool ja nyt se on kahden viime kauden ajan ollut Arsenal. Viesti on tullut perille. Me tiedämme, että he tulevat olemaan täällä monta vuotta, sanoi Guardiola.

– Heillä on nuori ja valtavan lahjakas manageri. He lähettivät meille viestin, että meidän on parempi olla varuillamme seuraavina vuosina.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
⭐️ Pep Guardiola is the 𝐟𝐢𝐫𝐬𝐭 𝐦𝐚𝐧𝐚𝐠𝐞𝐫 𝐞𝐯𝐞𝐫 to win four Premier League titles in a row, making history again…

🏆 6 Premier League
🏆 4 Club World Cup
🏆 4 Carabao Cup
🏆 4 UEFA Super Cup
🏆 3 Champions League
🏆 3 La Liga
🏆 3 Supercopa
🏆 2 Copa del Rey
🏆 3…

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!