Englannin kannattajien käytös on herättänyt huomiota Saksassa miesten EM-kisoissa.

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt video, jossa lukuisat englantilaiset hoilasivat Gelsenkirchenissä viime sunnuntaina laulua, jossa viitataan toisen maailmansodan saksalaisiin uhreihin.

Keskiviikkona BBC:n videolle tallentui, kun englantilaiset kannattajat lauloivat samaa laulua ohi kulkeneille Saksan kannattajille Frankfurtin keskustassa.

BBC:n haastattelemista Englannin kannattajista osa on tuominnut laulun.

– On niin paljon muitakin lauluja kuin tuo yksi. [Sota] oli, mitä, 80 vuotta sitten?! ihmetteli yksi.

– Se on vain vastenmielistä ja tarpeetonta. Se on yksi niistä asioista, jotka eivät anna kovin hyvää vaikutelmaa, kun me yritämme olla saksalaisten ystäviä ja he yrittävät olla hyviä isäntiä, sanoi toinen.

Toiset taas eivät näe laulussa mitään väärää.

– Onko se saksalaisvastaista? Siinä ei ole kiroilua, eikä siinä ole tarkoitus loukata. Se on vain Englannin laulu. Se on ollut sitä jo jonkin aikaa. Se on osa historiaa, sanoi eräs kannattaja.

– Ihmiset etsivät nykyään jotain, mistä loukkaantua. Eihän siinä ole mitään kirosanoja. En usko, että se on ongelma… sanoi toinen.

BBC:n mukaan osa vaikutti tietävän hyvin vähän, jos ollenkaan, aiheesta tai konfliktista, josta he lauloivat,. Jotkut huomauttivat, että Englanti ei ole ainoa maa, jonka kannattajat laulavat loukkaavia lauluja, joiden tarkoituksena on ärsyttää vastustajaa.

Englanti voitti ensimmäisessä EM-lohkopelissään Serbian 1-0 ja kohtaa torstaina Tanskan.

𝐂𝐚𝐬𝐮𝐚𝐥 𝐔𝐥𝐭𝐫𝐚 𝐎𝐟𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐥

@thecasualultra
England fans in Dusseldorf last night singing ‘10 German bombers’

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS