Englannin EM-lopputurnaus on toistaiseksi sujunut kaksijakoisesti. 

Englanti eteni lohkovoittajana neljännesvälieriin, mutta sen peliesitykset ovat jättäneet toistuvasti paljon parantamisen varaa. Gareth Southgaten peluuttama riskejä välttelevä jalkapallo on herättänyt paljon kritiikkiä Englannissa.

Southgate valitsi Luke Shaw’n kisajoukkueeseen, vaikkei laitapuolustaja ole edelleenkään pelikunnossa. Shaw pelasi edellisen ottelunsa helmikuussa, ja on ollut sittemmin sivussa pelikentiltä lihasvamman vuoksi.

Southgate on peluuttanut oikeana laitapuolustajana tunnettua Kieran Trippieriä Shaw’n paikalla vasempana laitapuolustajana.

Frank Lampardin mielestä Englanti kaipaa Shaw’ta kentälle.

– Englannilla ei ole vasenjalkaista vasenta laitapuolustajaa ja se on näkynyt joukkueen pelissä. Pidin paljon siitä, miten Shaw pelasi sillä paikalla edellisissä turnauksissa. Shaw oli paljon hyökkäävämmässä roolissa, jolloin balanssi löytyi siten, että Kyle Walker jäi alemmas ja muodosti kolmen topparin linjan. Silloin saat hyökkääviä pelaajia linjojen väliin ja todellisen uhan vasemmalle laidalle. Se on puuttunut Englannilta tässä turnauksessa, Lampard sanoi BBC:lle.

– Southgate haluaa ratkaista sen ongelman. Mielestäni Trippier on fantastinen pelaaja, joka on todistanut tasonsa seura- ja maajoukkueessa, mutta tarvitset erilaisia ominaisuuksia tuon paikan pelaajalta.

LUE MYÖS