Englanti pelaa sunnuntaina EM-lopputurnauksen neljännesvälierissä. Sunnuntainen vastustaja ei ole toistaiseksi varmistunut. 

Englanti voitti alkulohkonsa, mutta joukkueen vaatimattomat peliesitykset ovat saaneet huomattavasti kritiikkiä. Joukkueessa on valtavasti taitoa ja potentiaalia, mutta päävalmentaja Gareth Southgate ei ole saanut parasta irti yksilöistään.

Englanti pelasi tiistaina maalittoman tasapelin Slovenian kanssa. Southgate otti toisella jaksolla Kobbie Mainoon ja Cole Palmerin kaltaisia pelaajia kentälle. Kaksikko esiintyi vakuuttavasti. Anthony Gordon pääsi kentälle juuri ennen täyttä peliaikaa.

Gary Nevillen mielestä Southgaten pitäisi peluuttaa vaihdosta tulleita pelaajia sunnuntaina avauskokoonpanossaan.

– Jokainen vaihtopelaaja paransi joukkueen peliä. Mielestäni vaihdosta kentälle tulleet pelaajat olisivat voineet olla avauskokoonpanossa, eikä päästä vain lopussa kentälle. Mainoo otti pelin haltuun keskikentällä. Conor Gallagher on loistava pelaaja, mutta mielestäni tarvitsimme sellaista pelaajaprofiilia, joka kykenee kontrolloimaan peliä. Joukkueen peli näytti huomattavasti sujuvammalta, kun Mainoo tuli kentälle. Palmer pelasi todella hyvin ja Gordon väläytteli.

– Joukkue näytti pelin lopussa siltä, että tuon päälle voi rakentaa jotain. Peli näytti paremmalta ja rennommalta etenkin pallon kanssa. Joukkue kykenee pelaamaan juuri tuollaista jalkapalloa. On mielenkiintoista nähdä, kuinka moni vaihdosta kentälle tullut pelaaja pääsee avaukseen sunnuntaina, Neville mietti Sky Sportsin haastattelussa.

LUE MYÖS