Englanti eteni sunnuntaina EM-puolivälieriin. Englanti voitti Slovakian lopulta jatko-ottelun jälkeen 2-1. 

Slovakia johti ottelua vielä lisäajalla, mutta Englanti kampesi itsensä tasoihin Jude Bellinghamin 95. minuutin saksipotkumaalilla.

Englannin päävalmentaja Gareth Southgate otti Ivan Toneyn kentälle lisäajan lopussa. Kellossa oli aikaa enää noin minuutin verran, kun Toney sai vuoronsa ja pääsi pelikentälle. Toney syötti Harry Kanen voittomaalin.

Southgate paljasti, ettei Toney ollut järin mielissään luotsin ratkaisusta.

– Toney oli varsin tuohtunut, kun otin hänet kentälle minuutti ennen pelin päättymistä. Mielestäni olemme nyt sovussa. Toney oli hyvin tärkeässä roolissa toisessa maalissa. Ymmärrän Toneyn tuohtumuksen, koska laitat vaihtopelaajan kentälle minuutti ennen loppua ja on hyvin mahdollista, ettei hän koske edes palloon.

– En tykkää laittaa pelaajaa tuollaiseen asemaan, mutta minulla oli sellainen fiilis, että hän kykenisi luomaan kaaosta kentällä ja niin kävikin.

Englanti kohtaa puolivälierissä Sveitsin.

LUE MYÖS