Arsenal hävisi torstaina kreikkalaiselle Olympiakosille 1-2 Eurooppa-liigan ensimmäisen pudotuspelikierroksen toisessa osaottelussa. Ensimmäinen osa päättyi viime viikolla Arsenalin 1-0-voittoon, joten Olympiakos eteni neljännesvälieriin vierasmaalisäännön turvin.

@olympiacosfc
Η ενδεκάδα της ομάδας μας για το ματς κόντρα στην Άρσεναλ! / The line-up for today's match against @Arsenal ! 🔴⚪️

#Οlympiacos #ARSOLY #UEL #Football #LineUp

Ensimmäinen kymmenminuuttinen eteni tasaisissa merkeissä, mutta hallinta siirtyi hiljalleen enemmän ja enemmän Tykkimiehille.

Arsenalin avausjakson parhaat tontit tulivat Nicolas Pépélle, joka pääsi yrittämään maalintekoa parikin kertaa. Norsunluurannikon maajoukkuetaituri sai Emiratesin väen haukkomaan henkeä 22. minuutilla, mutta hänen vapaapotkunsa kohosi hieman yläriman yli.

Alexandre Lacazette luuli jo siirtäneensä kotijoukkueen johtoon hieman ennen taukoa, mutta osuma hylättiin paitsion takia.

Pallonhallinta meni avausjaksolla Arsenalin hyväksi 54-46. Olympiakosilla oli neljä maalintekoyritystä, lontoolaisilla yksi vähemmän.

Olympiakos tuli toiselle puoliskolle ryminällä ja siirtyi johtoon 53. minuutilla. Mathieu Valbuenan antama kulmapotku löysi tiensä Pape Abou Cissélle, joka puski kaikessa rauhassa kreikkalaiset karkumatkalle. 0-1 (1-1).

Arsenal myllytti takaiskun jälkeen hyökkäyksiä tiuhaan tahtiin, mutta Tykkimiesten viimeiset ratkaisut jäivät kehnoiksi.

Varsinaisella peliajalla ei enempää osumia nähty, joten vuorossa oli jatkoaika.

Jatkoajan ensimmäisellä puoliskolla ei tilanteilla juhlittu, mutta Olympiakosin Georgios Masouras sai kotiyleisön pureskelemaan kynsiään 108. minuutilla, kun hän laukoi pallon ylärimaan.

Ottelu vaikutti jo etenevän rangaistuspotkukilpailuun, mutta Arsenalin kapteeni Pierre-Emerick Aubameyang käynnisti juhlat Emiratesilla 113. minuutilla. Gabonilaiskärki oli Mesut Özilin keskityksen jälkeen ensimmäisenä hereillä ja taituroi pallon verkkoon upealla saksipotkulla. 1-1 (2-1).

Lontoon iltaan mahtui kuitenkin vielä yksi yllätys. Masourasin kierteinen keskitys tavoitti maalin edustalta Youssef El Arabin, joka liukui pallon sisään. 1-2 (2-2).

Aubameyang sai vielä tuhannen taalan paikan lisäajan lisäajalla, mutta gabonilaishyökkääjä tunaroi tonttinsa ja joutui pidättelemään kyyneliään pelin päätyttyä.