Espanjan kaikkien aikojen maalintekijä luuli siirtyvänsä Arsenaliin ”90 prosentin varmuudella” – ”Miksi? En tiedä”

© Kuva: Getty Images

Espanjan maajoukkueen entinen hyökkääjä David Villa on paljastanut olleensa lähellä siirtoa Arsenalin riveihin vuonna 2013.

Villa lopetti pitkän pelaajataipaleensa viime kauteen Japanin liigan Vissel Kobessa. Vuonna 2008 EM-kultaa ja kaksi vuotta myöhemmin maailmanmestaruuden Espanjan paidassa voittaneen pelaajan 19-vuotinen ura päättyi lopullisesti viime joulukuussa 38-vuotiaana.

Siirto Arsenaliin oli lähellä tapahtua Villan viimeisen Barcelonassa vietetyn kauden jälkeen. Hänen tiensä vei kuitenkin kaudeksi 2013-14 Atlético Madridiin, jonka kanssa Villa voitti La Ligan ja auttoi joukkuettaan pääsemään Mestarien liigan loppuotteluun. Se kausi Atlétissa jäi Villan ainoaksi ennen siirtoja Australiaan ja MLS:ään.

– Pidimme paljon tapaamisia ja kävimme keskusteluja puhelimitse, Villa kertoi Arsenalin kanssa käydyistä neuvotteluista BBC:lle.

– Minusta tuntui sillä hetkellä 90-prosenttisesti siltä, että menisin Arsenalin ja Arséne Wengerin kanssa.

– Mutta sillä hetkellä emme saaneet sopimusta kasaan, Atlético Madrid saapui (kuvioihin) ja 3-4 päivässä kaikki oli selvitetty.

Villa ei vaikuta katkeralta siirron kariutumisesta. Hän pelasi joka tapauksessa hienon uran, johon mahtuivat pestit mm. Sporting Gijonissa, Real Zaragozassa, Valenciassa ja New York City FC:ssä. Espanjan paidassa Villa teki 59 maalia 98 maaottelussa ja on baskimaan kaikkien aikojen paras maalintekijä.

Englannissa pelaaminen olisi houkuttanut, sen hän myöntää.

– Rakastan Valioliigaa. Katsoin urallani paljon valioliigapelejä. Ajattelin aina sinne menemistä jonakin päivänä, mutta sitten kun kaikki tarjoukset saapuivat minulle tai agentilleni, tein toisen päätöksen. Miksi? En tiedä, Villa pyöritteli.

– Minulla oli monesti mahdollisuus mennä sinne, mutta valitsin toisin.