Siirtoikkuna-analyysi: Arsenal ei odotuksia ylittänyt – kaksi riskitöntä pelaajahankintaa Mikel Artetan avuksi

© Kuva: Getty Images

Tammikuun siirtoikkuna näytti jäävän Arsenalissa hyvin hiljaiseksi, kunnes joukkue aktivoitui Deadline Dayn lähestyessä. Lontoolaisseura teki viimeisten päivien aikana kaksi puolustushankintaa, tuoden sekä Pablo Marín että Cédric Soaresin Emirates Stadiumille.

Brasilian pääsarjasta saapunut Marí on Valioliigan kannattajille hieman tuntemattomampi pelaaja, toisin kuin Southamptonin avainpuolustaja Cédric. Kumpikaan pelaaja ei kuitenkaan vaikuta selkeältä vahvistukselta Tykkimiesten nykyiseen nippuun.

Deadline Day -huhujen mukaan Mikel Arteta olisi halunnut tuoda Barcleonan Samuel Umtitin jo tammikuun alkupuolella Pohjois-Lontooseen, mutta ranskalaispelaaja ei Camp Noulta halunnut lähteä. Marí, 26, ei samanlaista laatua ja kokemusta topparin tontilla omaa, mutta voi osoittautua yllättäväksi hankinnaksi.

Toisin kuin Arsenalin muut keskuspuolustajat, Marí on vasenjalkainen pelaaja, mikä voi auttaa Artetaa hänen pelimuodostelmansa kanssa. Cédric on Valioliiga-kokenut luottopakki, joka tuo tukea Hector Bellerínille ja antaa Ainsley Maintland-Nilesille mahdollisuuden siirtyä oikean laitapuolustajan tontila hyökkäävämmälle pelipaikalle.

Ottaen huomioon Arsenalin taloudellisen tilanteen ja heikon aseman Valioliigassa, ei seuralta kannattanutkaan odottaa suuria tekoja tammikuun aikana. Kaksi riskitöntä vahvistusta joukkueen alakertaan, missä Arsenalilla on ollut eniten pelillisiä ongelmia tällä kaudella, voivat ainoastaan auttaa joukkuetta loppukauden aikana.

Arsenalin pelaajasiirrot tammikuussa 2020

Saapuneet:
Pablo Marí, 26, Flamengo, laina
Cédric Soares, 28, Southampton, laina
Eddie Nketiah, 20, Leeds, laina päättynyt

Lähteneet:
Konstantinos Mavropanos, 22, Nürnberg, laina

Eetu Ikola
Twitter: @eetuikola