Lyödäänkö sarjanousijan 22,5 miljoonan punnan hankinnalle pian flopin leima? – ”En tuomitse hyökkääjiä tässä vaiheessa kautta”

© Kuva: Getty Images

Aston Villa hääri siirtomarkkinoilla kuin suurseura. Se poltti 130 miljoonaa puntaa pelaajahankintoihin kesän aikana.

Dean Smith vahvisti joukkuettaan peräti 12 uudella pelaajalla. Suurimmat odotukset ovat kohdistuneet 22,5 miljoonan punnan ennätyshankinta Wesley Moreasiin, joka ei ole kyennyt tekemään maalia kahdessa ensimmäisessä ottelussa.

– Ei ole turhautumista Wesleyhyn. Hän luo tilanteita. Vei kaksi topparia mukaansa, kun tehtiin kauden ensimmäinen maali Tottenhamia vastaan. Hän tuo muita peliin ja parantaa koko ajan. Vasta kaksi peliä pelattu, en tuomitse hyökkääjiä tässä vaiheessa kautta, Smith puolusteli hankintaansa torstaisessa lehdistötilaisuudessa.

Aston Villa voitti kaikki harjoitusottelunsa preseasonilla, mutta Valioliigan startti on sujunut sarjanousijalta mollivoittoisesti.

Aston Villa nappasi maukkaita päänahkoja ennen sarjakauden alkua kaatamalla muun muassa RB Leipzigin ja Minnesota Unitedin. Valioliigassa avausottelussa Aston Villa koki 1-3-tappion Tottenhamille Lontoossa. Tuo tulos ei nyt ollut suuri yllätys ja tuskin manageri Smith oli laskenut etukäteen siitä ottelusta mitään pistepussiin.

Toisessa ottelussa Bournemouthia vastaan sen sijaan varmasti pisteitä oli laskettu saatavaksi ja kenttätapahtumien perusteella Aston Villalle olisi kuulunut piste tai kolme. Villa tuli kuitenkin otteluun hieman huonolla jalalla ja vieraat iskivät toisella minuutilla johtomaalin. Se sekoitti saman tien ottelun käsikirjoituksen ja Bournemouthin osuttua toistamiseen 12. minuutilla, oli Villalla edessään melkoinen vuori kiivettävänä.

Kotijoukkue painosti ja loi paljon tekopaikkoja, se ei kuitenkaan kyennyt tekemään kuin yhden maalin toisella puoliajalla ja vieraat veivät pisteet 2-1-tuloksella.

– Alun virheet maksoivat paljon. Fanit olivat kuitenkin hienosti takanamme ja saatiin kavennus. Toivoin, että kannustus olisi kantanut vielä toiseenkin maaliin, että oltaisiin saatu piste. Ei saatu mitä oltaisiin ansaittu, Smith harmitteli.

Kolmatta ottelua perättäin Aston Villa ei saa hävitä, eikä toista kertaa perättäin kotipesässään, muuten paineet alkavat ikävästi kasautua pelaajien harteille ja kun rentous häviää, se harvemmin tuottaa mitään hyvää.

Aston Villan perjantainen vastustaja Everton pääsee peliin huomattavasti vähemmin painein. Avauskierroksella se haki pisteen Crystal Palacen kotipesästä ja viime viikonloppuna Everton löi kotikentällään Watfordin maalein 1-0.

– Liigan TOP10-joukkue, tehnyt hankintoja ja haluaa olla TOP6-joukkue. Puolustus heillä on hyvä ja valmennus hyvä. Eivät ole tehneet paljoa maaleja. Tulee vaikea peli. Vedonlyöntiyhtiöt ovat näemmä asettaneet heidät ennakkosuosikiksi. No katsotaan miten käy, Smith toteaa.

Aston Villa – Everton perjantaina 23.8. klo 22.00. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.