Nuorelta Chelsea-puolustajalta hieno ele dramaattisesti 19-vuotiaana uransa lopettaneelle pelaajalle – epäonninen pusku toi vakavia vammoja: ”En voi matkustaa autossa”

© Kuva: Getty Images

21-vuotias Chelsean laitapuolustaja Reece James on tehnyt hienon eleen pari vuotta itseään nuoremmalle jalkapalloilijalle. Jamesista on tullut nopeasti tähti, ja hän nousi viime syksynä myös Englannin A-maajoukkueeseen. Siitä huolimatta James otti aikaa lähettääkseen myötätuntonsa Peterborough’n puolustaja Bobby Coppingille, joka joutui lopettamaan uransa 19-vuotiaana päävamman saatuaan.

– Olemme kaikki tukenasi, veli. Kaikelle on elämässä jokin tarkoitus, James kirjoitti puhelimitse Coppingille lähettämässään viestissä, jonka ESPN julkaisi.

– Kiitos veli. Se, että joku kaltaisesi sanoo noin, merkitsee minulle valtavasti, Copping vastasi.

– Lähetä minulle numerosi, niin soitan sinulle huomenna, James lisäsi vielä.

BBC:n mukaan James lupasi viedä Coppingin ulos syömään, kunhan pandemiatilanne sen sallii.

Copping sai päävamman heinäkuussa 2020 pelatussa harjoitusottelussa puskettuaan palloa rutiininomaisesti. Hän vietti sairaskohtauksen johdosta neljä päivää sairaalassa, sai näkövamman ja menetti tunnon toiselta puolelta kehoaan.

Koska sama toistui Coppingin paluuottelussa, hänen oli pakko todeta uransa päättyneen, juuri hän oli noussut edustusjoukkueen mukaan.

– Pelottavaa siitä teki se, kuinka nopeasti asiat voivat muuttua. Pelasin erittäin hyvin ja tein parhaani tullakseni mahdollisimman hyväksi. Sitten puskin palloa, ja urani olikin ohi, Copping kertoi BBC:lle.

– Kärsin yhä päivittäisistä oireista. Minulla on muistihäiriöitä, ja näin nuorena se on aika huolestuttavaa. Toivottavasti ne helpottavat ajan myötä. En voi matkustaa autossa, koska alan voida todella pahoin ja päätäni alkaa särkeä.

Copping yritti lääkitä itseään, mutta lääkitys ei toiminut. Lääkitys teki hänet hetkellisesti liikkumiskyvyttömäksi. Toinen lääke olisi voinut aiheuttaa pitkäaikaisia terveyshuolia.

– Sitä me puntaroimme. Sitten ajattelin, etten halua riskeerata terveyttäni ja tärkeitä elimiäni, ja päätimme, että on parasta lopettaa pelaaminen.

Reece James ei ole ainoa Coppingin huomioinut huippupelaaja, sillä myös Englannin kapteeni Harry Kane lähetti hänelle nimikirjoituksellaan varustetun Tottenhamin pelipaidan. Tukiviestejä hän on saanut muun muassa Afrikasta, Brasiliasta ja Espanjasta.

– Nyt päämääräni on auttaa muita ihmisiä. Se voi olla vaikkapa tietoisuuden lisäämistä päävammoista jalkapalloilussa tai muissa lajeissa, tai tietoisuuden lisäämistä mielenterveysongelmista, sillä tämä on ollut minullekin melkoinen kamppailu, Copping kertoi.

– Neuvoni jokaiselle on, että suhtaudu jokaiseeen otteluun kuin viimeiseesi. Minulla oli huonoa onnea tietää, miltä tuntuu, kun kaikki muuttuu yhdessä yössä.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.