Kausiennakko 2021-22 – Brighton: Ykköstopparin lähtö jätti ison aukon – uskomattoman huono tuuri ei voi jatkua loputtomiin

Olet joukkue-ennakon sivulla 3.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Tähdet

Yves Bissouma
24 vuotta
Keskikenttäpelaaja

Kutsuuko Yves Bissoumaa jo isommat ympyrät? Kuva: Getty Images

Malilainen Bissouma, 24, on yksi Brightonin kehutun kykyjenetsijätiimin kaikkien aikojen löydöistä. Hänet hankittiin kolme vuotta sitten Lillestä 17 miljoonalla eurolla, mutta Brighton ei vaivautuisi edes vastaamaan, jos joku tarjoaisi hänestä tuon summan tuplana.

Bissouma on noussut pelipaikkansa kyvykkäimpien pelaajien joukkoon Valioliigassa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että kaikki osapuolet voittaisivat, jos Bissouma siirtyisi jo tämän siirtoikkunan aikana isompiin ympyröihin. Brighton saa hänestä vielä hyvän korvauksen ja Bissouma pääsee todennäköisesti pelaamaan europelejä, ehkä jopa Mestarien liigassa.

Jos Bissouma kuitenkin jää Brightoniin, on Albionilla yksi liigan parhaista box-to-box -pelaajista riveissään.

Lewis Dunk
29 vuotta
Keskuspuolustaja

Lewis Dunkin vastuu kasvaa entisestään tulevalla kaudella. Kuva: Getty Images

Dunk, 29, on keikkunut ajoittain Englannin maajoukkueen porteilla, mutta toistaiseksi hän on pukenut Kolmen leijonan paidan ylleen vain debyytissään, marraskuussa 2018 ystävyysottelussa Yhdysvaltoja vastaan.

Brightonissa Dunk on ehdoton luottopelaaja. Kahdeksan kautta Albionissa pelannut toppari nousi toissa vuonna joukkueen kapteeniksi, ja hän on kantanut nauhaa esimerkillisesti.

Viime kaudella Dunk pelasi Brightonista kolmanneksi suurimmat minuutit Valioliigassa Whiten ja Bissouman jälkeen, eikä tuo sijoitus ainakaan tippune tulevalla kaudella.

Leandro Trossard
26 vuotta
Laitahyökkääjä

Leandro Trossard  on näyttävä pelaaja. Kuva: Getty Images

Trossardin, 26, nousu Belgian maajoukkueeseen on iso ylpeydenaihe ja kunnianosoitus niin hänelle itselleen kuin myös Brightonille. Se ei ole mikään itsestäänselvyys, että Valioliigan häntäpäästä lähdetään maajoukkuetauoille pelaamaan Kevin De Bruynen, Romelu Lukakun ja Eden Hazardin kanssa.

Hyökkäyspään monitaiturina tunnettu Trossard on on parhaimmillaan hyvinkin näyttävä pelaaja. Hän taitaa vastustajien ohittamisen ja omaa hyvän peliälyn, eikä hänen tehoissakaan ole Brightonin mittapuulla liikaa moittimista.

Belgialaislaituri on toistaiseksi suorittanut Valioliigassa pitkälti niin kuin hänen maali- ja syöttöodottamansa on antanut odottaa. Ehkä Brightonin pelin pitäisi kulkea vielä enemmän hänen kauttaan?

Läpimurtopelaaja – Moisés Caicedo

Moisés Caicedo on kasvamassa hiljalleen Brighton keskikentän vastuunkantajaksi. Kuva: Getty Images

Caicedo, 19, on yks Ecuadorin lupaavimmista pelaajista, ja hänelle povataan menestyksekästä tulevaisuutta myös Brightonissa.

Brighton hankki Caicedon tammikuussa viidellä miljoonalla eurolla, ja häntä on sopeutettu maltillisesti englantilaiseen jalkapalloon. Debyytti Albionin edustusjoukkueessa on vielä tekemättä, mutta hänen pelaajaprofiilinsa kertoo, että hänestä on kaavailtu pitkäaikaista korvaajaa Bissoumalle.

Caicedo on pallollisena pelaajana hyvin samantyyppinen kuin Bissouma ja syöttökattaukseltaan erittäin lupaava. Caicedo myös taklaa hanakasti, mutta hän on muuten valovuosia Bissoumaa perässä puolustustyöskentelyssä, eikä hänen 178-senttinen vartensa ole varsinaisesti ihanteellinen pääpalloihin.

Jos Caicedo todetaan vielä liian raakileeksi Valioliigaan, hänet lähetettäneen lainalle. Siinä tapauksessa Brightonista kannattaa pitää silmällä keskikenttäpelaaja Jakub Moderia (22) ja toppari Leo Östigardia (21).

Edellinen sivu
Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus


Everton – Liverpool | Liverpool on punainen!

Juhliiko Pool Merseysiden derbyssä? Vieraskertoimissa tarjolla herkkua!