Evertonin manageriksi joulukuussa Napolista siirtynyt Carlo Ancelotti sanoo englantilaisen jalkapalloelämän olevan hänen mieleensä, kotimaa Italian vastaavaa enemmän.

– On ehdottomasti nautinnollisempaa työskennellä täällä. Kannattajilta tulee täällä vähemmän painetta, ja ilmapiiri on Englannissa parempi.

Kommentti saattaa jonku mielessä kuulostaa jopa brittifutiksen kulttuuria vähättelevältä. Lukemattomia pokaaleita joukkueineen juhlinut 60-vuotias peilaa Italian tilannetta viimeisen, puolitoista vuotta kestäneen Napoli-pestinsä kautta.

– Palasin Italiaan yhdeksän vuoden jälkeen, eikä paljonkaan ollut muuttunut. Paineet ovat saman kaltaiset, ja kannattajien keskuudessa esiintyy paljon väkivaltaa. Englannissa ihmiset ovat ainakin stadioneilla kunnioittavampia.

– Halusin Bayern München -jakson (2016-2017) jälkeen palata Italiaan. Kokemukseni Napolista oli hyvä, mutta jos minun pitäisi valita liigojen välillä, päätyisin ilman muuta Valioliigaan. Oli todella tärkeää, että sain mahdollisuuden siirtyä Evertoniin, seuraan jonka tähtäin on korkealla, ja jolla on fantastiset perinteet.

Lähde: Sky Sports