Chelsea-kapteeni: seuraavat viikot tulevat määrittämään koko kauden – ”Jokainen ottelu on kuin finaali”

© Kuva: Getty Images

César Azpilicueta on puhunut Chelsean tulevista viikoista seuran virallisilla nettisivuilla.

Chelsean menestys kaikissa neljässä eri kilpailussa tulee ratkeamaan seuraavien viikkojen aikana. Lontoolaisjoukkue kohtaa ennen helmikuun päättymistä FA Cupissa Manchester Unitedin, Liiga-cupin finaalissa Manchester Cityn, Valioliigassa Tottenhamin ja Eurooppa-liigan pudotuspeleissä Malmön.

Joukkueen kapteeni Azpilicueta vaatiikin Chelsealta ryhdistäytymistä kauden merkittävintä ajanjaksoa varten.

– Olemme olleet epäjohdonmukaisia, emmekä voi saavuttaa tavoitteitamme pelaamalla näin. Tiedämme, kuinka hankalaa [vireen ylläpitäminen] voi olla, varsinkin Valioliigassa, Azpilicueta kertoi.

– Emme ole voineet pelata jokaista ottelua toivovamm tavalla. Emme ole pelanneet omalla tasollamme ja me tiedämme sen. Meidän on saatava homma kuntoon, koska seuraavina viikkoina tulemme määrittämään koko loppukautemme, ja meidän on oltava valmiina sitä varten.

– Seuraavan 15 päivän sisällä voimme voittaa mestaruuden (Liiga-cup), voimme edetä FA Cupissa. Eurooppa-liigaa me tulemme pelaamaan aina maajoukkuetaukoon saakka jos menemme siellä jatkoon. Joten, jokainen ottelu on kuin finaali.

– Tiedämme ettei meillä ole Valioliigassa varaa virheisiin, joten seuraavassa isossa ottelussa kun isännöimme Tottenhamia kyseessä on derbyottelu, erityinen peli, ja meidän on oltava valmiina. Mutta meidän on edettävä askel askeleelta, maanantaista lähtien.

Chelsea on Valioliigan sarjataulukossa nyt kuudentena, samoissa pisteissä kuin viidentenä oleva Arsenal ja vain pisteen jäljessä neljäntenä olevasta Manchester Unitedista.