Fulham Roadilla eletään yhä muutoksen aikaa.

Siirtokielto, uusi manageri, tärkeimmän pelaajan lähtö ja useiden lainapelaajien ensimmäinen kausi lontoolaisjoukkueen ykkösmiehistössä ovat kaikki asioita, joiden kanssa Chelsea on joutunut painimaan viimeisten kuukausien aikana.

Chelsean kausi lähti käyntiin musertavalla 0-4-tappiolla Manchester Unitedia vastaan, mutta otteet ovat ajan myötä parantuneet. Lauantaina Chelsea murjoi Wolverhamptonia vieraissa peräti 5-2-lukemin.

Toisin kuin suurin osa Chelsean aiemmista managereista, Frank Lampard on antanut ennakkoluulottomasti tilaisuuksia seuran nuorille pelaajille. Lampard luotti nuoriin jo viime kaudella Derbyssä, joten hänen toimintatapansa ei ole yllättänyt.

Chelsean uskomaton maalintekijätilasto kuitenkin kiteyttää Lampardin tavoitteet joukkueen managerina. Chelsea on tehnyt tällä kaudella 11 maalia Valioliigassa, ja niistä jokaisen on tehnyt alle 22-vuotias englantilaisnuori, joka on peräisin seuran akatemiasta. Maaleista ovat vastanneet Tammy Abraham (7), Fikayo Tomori (1) ja Mason Mount (2).

Squawka

@Squawka
Chelsea’s first eight Premier League goals under Frank Lampard:

⚽️ Mount
⚽️ Abraham
⚽️ Mount
⚽️ Abraham
⚽️ Abraham
⚽️ Abraham
⚽️ Tomori
⚽️ Abraham

All English, all academy graduates, all under the age of 22. 🔵

Vaikka kyseessä onkin vain kolme eri pelaajaa, voi Chelsean kannattajat tuntea aiheellista ylpeyttä nuorten pelaajien läpimurroista. Chelsean akatemia on tehokas yksikkö, ja se ollaan nähty myös maajoukkuetasolla. Viimeisestä 18 Englannin maajoukkueen debytantista peräti kahdeksan on tullut Chelsean akatemiasta.

Chelsea Youth

@chelseayouth
8 of the last 18 England debutant have come through Chelsea's academy.

Loftus-Cheek, Abraham, Cork, Solanke, Chalobah, Rice, Hudson-Odoi, Mount.

Maalintekijäkolmikon lisäksi Chelsean ykkösjoukkueeseen kuuluu useita muitakin akatemiakasvatteja. Andreas Christensen, Ruben Loftus-Cheek, Callum Hudson-Odoi, Jamie Cumming ja Reece James ovat kaikki aloittaneet ammattilaisuransa Chelseassa.