Chelsea ja Manchester City avausjakson jälkeen tasatilanteessa – Englannin maajoukkuemies joutui jättämään kentän jo varhain

© Kuva: Getty Images

Chelsea ja Manchester City pelaavat Valioliigan lauantain kärkikamppailua parhaillaan Stamford Bridgen nurmella.

Avauspuoliaika päättyi maalittomana.

Joukkueet pelasivat avausnelivitosen todella tarkkaa ja organisoitua peliä. Alkuhetkiä City hallitsi varsin selvästi. Se otti pallonhallinnan odotetusti itselleen ja vyörytti hyökkäyksiä lontoolaisten maalille yksi toisensa jälkeen ensimmäisen vartin aikana.

Vieraat saivat hankittua muutaman kulmapotkun, mutta mitään kovin vaarallista City ei aikaan saanut. Chelsean muoto pysyi tiiviinä ja City joutui pyörittämään palloa pitkälti laidoilla.

Manchesterin jätit kuitenkin puolustivat ylhäältä asti aggressiivisesti ja pakotti lontoolaiset räiskimään palloja summittaisesti vain pois omalta alueeltaan. Kova prässi johti myös muutamiin vaarallisiin pallonriistoihin.

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella Valioliiga-ottelun avauksessa ollut Kevin de Bryine pääsi muutaman kerran murtamaan Chelsean muodon ja leikkaamaan keskustaan. Hänen tuliset laukauksensa kuitenkin blokattiin.

Chelsea pääsi pikkuhiljaa pelin sisälle paremmin ja kykeni myös hyökkäämään itse. Se löysi aukkoja muutamankin kerran Ruben Diasin ja Kyle Walkerin välistä. Heidän väliinsä Chelsea laittoi pystypalloja Timo Wernerille, mutta yhtä matalaa keskitystä vaarallisempaa näistä ei syntynyt.

Kokonaiskuvassa hallinta oli silti liki täysin Cityn. Se joutui vetäytymään aika matalaan blokkiin oman rangaistusalueensa tuntumaan.

Puoliajan pysäyttävin anti oli Englannin maajoukkuepelaajan Reece Jamesin loukkaantuminen. Hän joutui jättämään kentän 29 minuutin pelin jälkeen. Tilalle tuli brassitoppari Thiago Silva.