Valiocast: Christian Eriksenin siirto on katastrofi Tottenhamille – Conten kova koulu odottaa: ”Hän saa aikamoisen herätyksen”

Valiocast: Valioliiga-aiheinen podcast

Tuoreinta Valiocast-jaksoa ei aivan ehditty vielä julkaista, kun Christian Eriksenin siirto Tottenhamista Internazionaleen näki päivänvalon. Joka tapauksessa Valiocast ottaa kantaa Eriksenin siirtoon kaukaa viisaana.

Eriksenin lähtö Interiin on yksi tammikuun suurista pelaajasiirroista. Eriksen oli tehnyt Tottenhamille selväksi, ettei hän halua allekirjoittaa uutta jatkosopimusta. Lopulta Spurs otti sen, mitä pystyi, kun se möi Eriksenin noin 20 miljoonalla eurolla Italiaan. Eriksenin sopimus olisi päättynyt ensi kesänä.

Valioliiga.comin toimituksen esimies Jaakko Perttilä ja analyytikko Eero Laurila keskustelevat Eriksenistä tiistaina julkaistussa, uusimmassa Valiocast-jaksossa.

– Nyt Tottenham saa pelastettua Eriksenin arvosta edes tuon 17 miljoonaa puntaa, Perttilä alustaa.

Laurilan mukaan Eriksenin lähtö on huono signaali Tottenhamin kannalta.

– Täysi katastrofi Tottenhamille. Tällainen jo melkein ikoniasemaan noussut pelaaja, joka on noussut lähes supertähdeksi Tottenhamissa tultuaan seuraan Ajaxista, päättää parhaassa peli-iässä, ettei halua jäädä Tottenhamiin.

– On se Tottenhamille aika paha isku, että pelaaja näkee Interin hänelle parempana ympäristönä ja kunniahimon kannalta hän näkee paremmaksi olla Antonio Conten prosessissa mukana, Laurila kommentoi.

Conte on tuonut Interiin rutkasti laatua Valioliigasta. Viime kesänä Interiin siirtyivät Romelu Lukaku sekä Alexis Sánchez. Tammikuussa jo kolmas pelaaja lähti Manchester Unitedista Interiin, kun Ashley Young siirtyi Conten alaisuuteen. Nyt tuli Eriksen ja Chelsea-hyökkääjä Olivier Giroud on myös pyörinyt huhuissa.

Laurila uskoo Eriksenin joutuvan heti Antonio Conten kovaan kouluun Interissä.

– Se voi olla, että Eriksen saa aikamoisen herätyksen, jos sinne siirtyy. Lukaku antoi hiljalleen tässä kommentteja siitä, kuinka Conte oli ensimmäisen ottelun jälkeen pamauttanut hänet täysin nurmen pinnalle ja tylyttänyt häntä koko joukkueen edessä.

– Conte ei suhtaudu pelaajiin yhtä kärsivällisesti kuten esimerkiksi Mauricio Pochettino teki Tottenhamissa. Nyt Eriksen on vedellyt tämän kauden enempi vähempi vihkoon. Siellä ei vastaava ole mahdollista tai sitten istutaan lehtereillä, Laurila latasi.

Lisäksi tuoreessa Valiocast-jaksossa pureudutaan Jürgen Kloppin kohun aiheuttaneisiin kommentteihin FA Cupin uusintaottelusta Shrewsburya vastaan, Manchester Unitedin menneessä elämiseen sekä Adama Traorén dominointiin valioliigakentillä.

Kuuntele tuorein Valiocast-jakso alta. Voit kuunnella Valiocastin jaksoja Spotifysta tai SoundCloudista.

Jakson aiheet

  • Jürgen Kloppin FA Cup -kommentit (0.54)
  • Man Utd elää menneessä ja kritiikki vain kasvaa (19.33)
  • Mitä siirtoja vielä nähdään tammikuussa?(33.38)
  • Adama Traoré dominoi Valioliigaa, miksi? (46.36)
  • SEURAA TÄTÄ: Man Utd – Wolverhampton (59.06)