Manchester Unitedissa Eino Leinon sanat eivät paljon paina: pitkälti toistasataa tweettiä – tiedätte kyllä mistä aiheesta

© Kuva: Getty Images

Kell’ onni on, se onnen kätkeköön, runoili Eino Leino aikoinaan, muotoillen (etenkin) Suomessa edelleen tarkasti noudatetun elämänohjeen. Korostunutkin vaatimattomuus on näillä leveysasteilla ollut hyveen asemassa – menestyksellä ei kehuskella.

Manchester Unitediin, sen paremmin kuin seuraan palanneeseen Cristiano Ronaldoon tämä ohje ei oikein tunnu sopivan, eikä ainakaan seura sitä myöskään noudata.

The Athleticin mukaan United toimii oikeastaan päinvastoin, muokaten ohjeen muotoon kell’ Rolle on, se Rollest kertokoon. Seura oli nimittäin ehtinyt tweetata portugalilaisesta jo 114 kertaa uuden sopimuksen syntymispäivän, ja sunnuntai-aamun välisenä aikana. Tämä määrä ei toki enää tässä vaiheessa riitä.

Aikajakso, jolta Athletic viestejä laski, oli siis noin 12 päivää. Päivää kohti 36-vuotiaasta lähti seuran taholta siis vain 9,5 tweettiä.

Huomautettakoon lopuksi, ettei tämän tyyppisessä viestinnässä sinänsä ole mitään erikoista – viihdyttävää on tweettien määrän lisäksi se, että Athleticin tasoinen media vaivautuu niitä laskemaan. Sirkuksen on pysyttävä päällä!

Ja vielä; kyllä niille viesteille on myös yleisöä. 24 ensimmäistä tuntia uudesta Ronaldo-ajasta toi Unitedille kaikkiaan 3,7 miljoonaa uutta seuraajaa sosiaalisen median eri kanavilla.