”Emme nauttineet heidän unelmansa murskaamisesta” – Demba Ba puhuu kauden 2014 maalistaan Liverpoolia vastaan

© Kuva: Getty Images

Liverpool oli kaudella 2014 hyvin lähellä päättää pitkän kuivan kautensa. Perinteisen seuran edellinen liigamestaruus oli vuodelta 1990.

Se oli tuolloin erittäin tiukasti kiinni Valioliigan mestaruudessa, kun kautta oli jäljellä vain muutama kamppailu.

Ensimmäisenä kantona kaskessa oli José Mourinhon luotsaama Chelsea, joka sijoittui sarjassa lopulta kolmanneksi.

Anfieldin kotiyleisölle tuosta koitoksesta muodostui lopulta vuosikausien pituinen painajainen.

Lontoolaiset hakivat Liverpoolin reissultaan 2-0-voiton ja suistivat tuon huhtikuisen pelin kotijoukkueen raiteiltaan.

Liverpool menetti seuraavassa ottelussa 3-0-johtonsa Crystal Palacen vieraana ja joutui tyytymään tasapeliin. Manchester City marssi mestaruuteen takavasemmalta.

Demba Ba viimeistelee maalin ja Liverpoolin kannattajien tuska aistittavissa kuvassa. Getty Images.

Tuon Liverpoolin ja Chelsean välisen kamppailun ikoniseksi hetkeksi muodostui kotijoukkueen legendan Steven Gerrardin kompurointi. Chelsean hyökkääjä Demba Ba pääsi läpi ja sijoitti lontoolaiset johtoon.

Senegalin maajoukkueessa 22 kertaa urallaan pelannut hyökkääjä palasi huhtikuun 2014 tapahtumiin The Athleticin haastattelussa.

– Ymmärsin tapahtuman suuruusluokan vasta muutamaa vuotta myöhemmin. Ihmiset puhuivat siitä edelleen. He puhuvat siitä yhä! Se oli traumaattista heille, mutta emme nauttineet heidän unelmansa murskaamisesta. Nautimme voittamisesta, kertoi Ba.

Gerrardin epäonnisesta tilanteesta Ba on jälkikäteen pahoillaan, mutta painottaa tuon kaltaisten hetkien kuuluvan jalkapalloon.

– Joskus teet virheen ja muut käyttävät sen hyödykseen. Steven Gerrardin teot jalkapallon saralla ovat globaalisti uskomattomia, mutta se on elämää. Ikävä kyllä kaikki tarinat eivät pääty onnellisesti.

Ba kertoo, että Mourinho oli pelin alla psyykannut Chelsean pelaajia todella rajusti.

– Muistan Josén sanoneen, että he (Liverpool) pitävät meitä Mikki Hiirinä! Hän halusi, että näytämme kaikille ja lähdimme otteluun todellisella taisteluilmeellä.

Kärkipelaaja pelasi upean kamppailun. Ba paini kovalla työmoraalilla järkälemäisten Mamadou Sakhon ja Martin Škrtelin kanssa.

– Tunsin vihdoin pelaavani, kuten Newcastlessa. Liverpool-ottelu muutti varmasti myös Josén näkemyksen minusta, Ba sanoi.

Hyökkääjä pelasi tuon jälkeen vielä useita vuosia muun muassa Kiinassa, Turkissa ja Sveitsissä. Ba päätti pitkän uransa 36-vuotiaana tänä syksynä.

Liverpoolin pitkä odotus päättyi lopulta vuonna 2020, kun seura voitti ensimmäisen liigamestaruutensa 30 vuoteen.

Demba Ban maali alla. Jos video ei näy, klikkaa tästä.