Wayne Rooneyn seuralle lisää lunta tupaan – siirtokielto päälle, konkaritoppari ei voi jatkaa joukkueessa

© Kuva: Getty Images

Mestaruussarjassa pelaava Derby on asetettu perjantaina uuden siirtokiellon alaiseksi, kertoo Sky Sports.

Siirtopannan syynä on se, että Derby ei ole onnistunut vakuuttamaan Mestaruussarjan kattojärjestöä English Football Leaguea (EFL) siitä, että sillä on loppukauden ajaksi laadittu liiketoimintasuunnitelma, joka takaisi, että se pystyy maksamaan maksamattomat laskunsa ja pelaamaan jäljellä olevat sarjaottelunsa.

Vaikka Derbyn manageri, Valioliiga-legenda Wayne Rooney sanoi odottavansa, että seuran uusi omistaja selviää tämän viikon loppuun mennessä, BBC:n tietojen mukaan se on epätodennäköistä.

Newcastlen entinen omistaja Mike Ashley ja Derbyn ex-puheenjohtajan Andy Applebyn edustama konsortio ovat pääehdokkaat Derbyn tavoittelussa.

Seuran kauppaamistoiveita haittaavat kuitenkin Middlesbrough’n ja Wycomben vireillä olevat oikeustapaukset Derbya vastaan. Jos tapaukset menevät lopulta Derbya vastaan, mahdolliset korvaukset katsottaisiin niin sanotuksi ”jalkapallovelaksi”, jotka olisi maksettava kokonaisuudessaan.

Kumpikaan potentiaalinen tarjoaja ei ole tiettävästi halukas ottamaan Derbyä kontolleen ilman selvyyttä oikeustapauksiin. EFL on ehdottanut, että Derby voisi yrittää päästä sopimukseen Middlesbrough’n ja Wycomben kanssa, jotta asiassa päästäisiin eteenpäin.

Ainoa tapa, jolla Derbyn hallintajärjestelyä hoitava Quantuma-yhtiö voi tällä hetkellä hankkia varoja, on joko pelaajien myynti tai se, että potentiaalinen tarjoaja ilmaisee halukkuutensa sijoittaa rahaa seuraan.

Siirtopannan seurauksena Rooneyn ryhmä ei voi tehdä uusia hankintoja tässä kuussa. Seura on jopa menettämässä joitakin pelaajia, kuten toppari Phil Jagielkan, joka on jättänyt seuran välittömästi. Hänen sopimuksensa oli määrä päättyä ensi viikolla, eikä seura voi tuoreen rangaistuksen takia tarjota hänelle uutta diiliä.

Sky Sportsin tietojen mukaan Derbyn harjoituskeskuksessa oli perjantaina aamulla hiiltynyt tunnelma, kun uutiset välitettiin Rooneylle ja hänen joukkueelleen.

Derbylta on vähennetty tällä kaudella 12 pistettä hallintojärjestelyn takia ja vielä yhdeksän pistettä taloussääntöjen rikkomisesta.

Kirjoitushetkellä Derby on Mestaruussarjan jumbopaikalla 11 pisteen saldolla ja 11 pisteen päässä putoamisviivasta.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.