Cardiff valittaa Emiliano Salan siirtokorvauspäätöksestä kansainväliseen tuomioistuimeen

© Kuva: Getty Images

Mestaruussarjan Cardiff ja Ranskan Ligue 1:n Nantes ovat riidelleet lento-onnettomuudessa tammikuussa menehtyneen Emiliano Salan siirtokorvauksesta kuluneena vuonna.

Cardiff oli hankkimassa Salan itselleen 15 miljoonalla punnalla eli yli 17 miljoonalla eurolla, mikä olisi ollut seurahistorian suurin siirtosumma. Salan menehdyttyä Cardiff ja Nantes ajautuivat riitaan, sillä walesilaisseura väitti, ettei siirto ollut vielä sinetöity, kun puolestaan Nantes oli päinvastaista mieltä.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa päätti tuoreeltaan, että Cardiffin pitää maksaa Nantesille kuusi miljoonaa euroa, eli vain runsaan kolmasosan alkuperäisestä siirtosummasta.

Cardiff ei kuitenkaan tyytynyt päätökseen. Seura aikoo valittaa päätöksestä urheilun kansainväliselle vetoomustuomioistuimelle CAS:lle.

Cardiff perusteli valitusta sillä, että sopimus ei ollut vielä laillisesti sitova ja että Valioliiga oli hylännyt sopimuksen.

− On olemassa selvää todistusaineistoa siitä, että siirto ei ollut vielä valmis. Sopimus ei täyttänyt useita vaatimuksia, jotka olivat Nantesin asettamia, Cardiff tiedotti.

Lähteet: Sky Sports, The Guardian