Mautonta pilaa kuolleen pelaajan kustannuksella derbyn alla – seura uhkaa oikeustoimilla

© Kuva: Getty Images

Jalkapallofanien keskuudessa nähdään joskus monenmoisia ylilyöntejä. On olemassa verrattain harmitonta herjaa, vähän räväkämpää provosointia ja sitten on täydellisesti mauttomuuksien puolelle menevää järjettömän tökeröä herjaa ja haudoilla tanssimista.

Tähän viimeiseen kategoriaan menee ehdottomasti se jonkun tai joidenkin Swansean kannattajien tempaus, joka levisi ennen sunnuntaista Etelä-Walesin derbyä sosiaalisessa mediassa. Jotkut järjenjättiläiset olivat ilmeisesti painattaneet ”lentolippuja”, joissa irvailtiin viime tammikuussa traagisessa lento-onnettomuudessa menehtyneen Cardiffin uuden hyökkääjähankinnan Emiliano Salan kuolemalle.

Maihinnousukorttiin oli kirjattu Salan nimen lisäksi lähtöpaikaksi Nantes ja saapumispaikaksi Cardiff. Lennon numeroksi oli taiteiltu ”D3AD”, viitaten sanaan ”dead”, kuollut. Istumapaikka 1912 viittasi mahdollisesti onnettomuuden tapahtumapäivään 21.1.2019. Lennon kapteeniksi kirjattu Mikey Dye oli puolestaan ala-arvoinen veto sekin. Mikey Dye oli Cardiffin kannattaja, joka sai surmansa Englannin ja Walesin välisessä maaottelussa vuonna 2011.

Swansea City sai myös mauttoman pilan tietoonsa ja julkaisi ennen derbyä asiasta tiedotteen. Seura tuomitsi tempun mitä jyrkimmin.

– Swansea City on tietoinen sosiaalisessa mediassa kiertävästä häpeällisestä kuvasta, joka liittyy Cardiff Cityn hyökkääjä Emiliano Salan surulliseen kuolemaan. Teemme läheistä työtä Etelä-Walesin poliisin kanssa. Poliisi johtaa tutkimuksia selvittääkseen kuvan alkuperäisen lähteen, tiedotteessa luki.

– Kuva on häpeällinen eikä edusta tätä jalkapalloseuraa tai kannattajiamme millään tavoin. Meillä on nollatoleranssi kaikenlaista syrjivää, sopimatonta tai antisosiaalista käytöstä kohtaan, ja siitä tullaan rankaisemaan ankarasti ennen Etelä-Walesin derbyä, sen aikana ja sen jälkeen.

– Kaikkiin tällaista materiaalia levittäviin tai sopimattomasti käyttäytyviin kannattajiin tullaan kohdistamaan rikosoikeudellisia toimenpiteitä.

Swansea voitti sunnuntaisen derbyn maalein 1-0 ja on Englannin Mestaruussarjassa sijalla neljä, tiukasti mukana nousutaistelussa. Cardiff löytyy sarjan keskikastista sijalta 14.