Manchester Unitedin pelaajalegendojen Gary Nevillen ja Roy Keanen mukaan Englannille voi antaa puhtaat paperit EM-kisojen lohkovaiheesta.

Englanti eteni lohkovoittajana jatkoon kerättyään kolmesta pelistä yhteensä seitsemän pistettä. Gareth Southgaten miehistö sai kritiikkiä varsinkin toisen ottelun jälkeen jäätyään Skotlantia vastaan 0-0-tasapeliin. Englanti teki koko lohkovaiheessa vain kaksi maalia, kun Raheem Sterling vastasi kummastakin osumasta 1-0-voitoissa Kroatiaa ja Tšekkiä vastaan.

Hyökkäyspään tehoilla ei vielä keulita, mutta verkko ei ole heilunut Englannin peleissä myöskään toisessa päädyssä; Jordan Pickford ei ole kertaakaan joutunut poimimaan palloa maalistaan.

Nevillen mukaan juuri siinä voi olla Englannin avain menestykseen cup-muotoisessa kilpailussa.

– Homma hoidettu todella ammattimaisesti. Sanon tämän taas: En usko, että Englanti voittaa tätä turnausta pelaamalla paremmin kuin Ranska, Saksa, Portugali, Espanja, kommentoi Neville ITV:lle.

– En usko, että meillä on tarvittavia pelaajia siihen. Minusta meillä on hyviä pelaajia, mutta olen aidosti sitä mieltä, että me voitamme turnauksen juuri tällä tavalla, eli pelaamalla ammattimaisesti, pitämällä nollapelejä, pitämällä huolen siitä, että kaksi keskikentän jätkää suojaavat alakertaa. Ja sitten voimme luoda noita yksittäisiä nerokkaita hetkiä, ja meillä on joitain pelaajia, jotka pystyvät siihen.

– Älkää yllättykö, jos pelaamme Saksaa tai Ranskaa vastaan viiden alakerralla, koska uskon, että tarvitsemme enemmän kuin neljä puolustajaa Kylian Mbappéa, Antoine Griezmannia ja Karim Benzemaa vastaan.

– Jos pelaamme Saksaa vastaan, voimme hyvin vaihtaa wing-backeihin. En laske mitään vaihtoehtoja pois tässä vaiheessa, mutten usko, että Southgate samalla tavalla Tšekkiä vastaan kuin Ranskaa tai Saksaa.

Nevillen mukaan Englannissa on totuttu odottamaan maajoukkueelta paljon, mutta tulos on aina lopulta tärkein.

– Olen ollut osa Englannin joukkueita, joissa lohkovaihe on ollut tunteiden vuoristorataa, lähes sirkusta.

– Jos tämä olisi Saksa tai jokin muu maa, niin me katsoisimme heitä (maajoukkuetta) ja ajattelisimme: ”He vaikuttavat rauhallisilta ja tilanteen herroilta”. Me emme ajattele Englannista samoin, koska me haluamme aina enemmän. Me haluamme loistokkuutta ja 3-0-voiton.

– Mutta minulla on todella luottavainen olo tästä ryhmästä ja minä todella luotan päävalmentajaan ja siihen, että hän tietää, mitä tehdä tämän ryhmän kanssa.

Myös Keane nosti esiin Englannin kurinalaisen pelaamisen.

– He ovat olleet todella tehokkaita.

– Tällä tasolla tärkeintä on jalkapallo-otteluiden voittaminen, ja sen he tekivät.

LUE MYÖS: