Tyrmistynyt ex-pelaaja yllyttää Englannin maajoukkuetta rajuun rasisminvastaiseen otteluboikottiin: ”Ainoa tapa”

© Kuva: Getty Images

Entinen valioliigapelaaja Stan Collymore yllyttää Englannin maajoukkuetta kovempiin keinoihin kitkeäkseen rasismin pois jalkapallosta.

Three Lionsin pelaajista Bukayo Saka, Jadon Sancho ja Marcus Rashford saivat rasistisia viestejä sosiaalisessa mediassa Italialle viime viikon sunnuntaina hävityn EM-finaalin jälkeen. Kolmikko epäonnistui yrityksissään loppuottelun rangaistuspotkukilpailussa.

Myös Rashfordille tehty muraali töhrittiin Manchesterissa rasistisilla viesteillä. Manchester Unitedin hyökkääjän tukijat kuitenkin peittivät tihutyön merkit omilla viesteillään.

Urallaan Liverpoolissa ja Nottingham Forestissa pelannut Collymore uskoo jalkapallon tarvitsevan kovempia keinoja kuin sosiaalisen median boikotoiminen käsitelläkseen ongelmaa.

Englanti pelaa seuraavaksi syyskuussa MM-karsinnoissa Unkaria, Andorraa ja Puolaa vastaan. Collymore ehdottaa maajoukkuetta kieltäymään pelaamassa jossakin kolmesta ottelusta viedäkseen rasismin vastaisen viestinsä perille.

– Ainoa tapa käsitellä tätä rasismitilannetta englantilaisessa jalkapallossa on viedä ihmisiltä lelut pois pidemmäksi aikaa, Collymore sanoi The Mirrorille.

– Minä en puhu sosiaalisen median boikoteista vaan jostakin suuremmasta. Sellaisesta että Englannin edustuspelaajat kieltäytyisivät pelaamasta jossakin MM-karsintaotteluistaan Unkaria, Andorraa tai Puolaa vastaan.

– Me tiedämme että kun he kohtaavat syyskuun toinen päivä Budapestissa Unkarin, ongelma vain tulee pahenemaan. Seurakilpailusuhteet tulevat takaisin ja toiseksi Sancho, Rashford ja Saka tai kuka tahansa muu Englannin pelaaja tulee kärsimään vastaavasta rasismista kuin tällä viikolla, jos he tekevät jotakin vastustajan pelaajalle.

– Ennen kuin löytyy suoria rangaistuksia niille jotka ahdistelevat ihmisiä heidän ihonvärinsä vuoksi, he tulevat jatkamaan sitä koska he uskovat etteivät he joudu vastuuseen siitä.

– Haluaisin siis FA:n ilmoittavan: ”Englantia edustavat mustat pelaajat ovat päättäneet olevansa poissa maajoukkueen käytöstä Wembleyllä Andorraa vastaan. Heidän valkoiset joukkuetoverit ovat päättäneet samoin.”

LUE LISÄÄ: