Lähde: Erling Braut Håland matkalla Manchesteriin – tapaaminen sovittu jo tammikuuksi

© Kuva: Getty Images

Norjalaishyökkääjä Erling Braut Håland on yksi jalkapallomaailman kuumimpia nimiä ja hänen mahdollista siirtoaan on spekuloitu jo pitkään ympäri Eurooppaa.

Ei liene hirveän montaa suurseuraa, mikä ei olisi Hålandin kintereillä. Hänen paljon mielipiteitä herättävä agenttinsa Mino Raiola ja Erlingin isä Alf-Inge Håland matkustivat huhtikuussa Espanjaan.

Kaksikko tapasi niin Real Madridin kuin Barcelonan edustajat. La Ligan talousrajoitteet ja kummankin joukkueen taloustilanne huomioiden, lienee aika epätodennäköistä, että kumpikaan seura lopulta Hålandista pystyisi kamppailemaan. Varsinkaan Barcelona.

Myös Paris Saint-Germain on tässäkin sopassa mukana. Varsinkin, jos Kylian Mbappé lähtee seurasta.

Kaikesta edellä mainitusta huolimatta Hålandin siirtyminen Valioliigaan näyttää hetki hetkeltä todennäköisemmältä.

Manchester United on ollut huhuissa mukana jo pidemmän tovin. Valmentaja Ole Gunnar Solskjær valmensi Hålandia pienen hetken jo Moldessa.

Chelsea oli norjalaistähden perässä myös, mutta päätyi lopulta Romelu Lukakuun, kun mahdollisuus aukesi.

Tämän hetken todennäköisin skenaario on silti, että Håland siirtyy ensi kesänä Manchester Cityn riveihin.

Hallitseva mestari on kääntänyt katseena ja kaikki voimavaransa Hålandin saamiseksi. City yritti viime kesänä saada Harry Kanen Tottenhamista, mutta siirto ei toteutunut.

Viime hetkillä City yritti napata tiettävästi vielä Cristiano Ronaldon, mutta tämä palasi takaisin paikallisvastustaja Unitedin riveihin.

The Timesin mukaan Mino Raiola on sopinut jo tapaamisen Cityn edustajien kanssa tammikuuksi.

Hålandin 64 miljoonan punnan ulosostopykälä aktivoituu kesällä ja tekee hänestä erittäin todennäköisesti kesän seuratuimman pelaajan.

Erlingin isä Alf-Inge pelasi omalla urallaan itsekin Manchester City:ssä vuodet 2000-2003. City on Timesin mukaan valmis tekemään siirron eteen kaiken tarvittavan, koska se ei halua epäonnistua kärkipelaajan hankinnassa, kuten nyt kesällä kävi.

Raiolan ja Pep Guardiolan keskinäiset välit ovat tiettävästi hieman tulehtuneempaa sorttia, mutta City-siirto näyttää silti tällä hetkellä todennäköisimmältä.

Alf-Inge on myös Puman toimitusjohtajan Bjørn Guldenin hyvä ystävä. Mediatietojen mukaan on oletettavaa, että Puma tekee Erling Braut Hålandin kanssa valtavan sopimuksen, kun hänen Nike-sopimus päättyy tammikuussa.

Lähteet: The Times, Daily Mail