Leicester kärsi kotikentällään 0-2-tappion Evertonille keskiviikkoiltana.

Samaan aikaan pelatuissa valioliigaotteluissa Arsenal jäi 1-1-tasapeliin Southamptonin isäntänä (lue otteluraportti) ja Leeds United voitti Newcastlen peräti 5-2-lukemin.

Everton

@Everton
FT. UP THE FESTIVE TOFFEES! 🙌

🦊 0-2 🔵 #LEIEVE

Leicester aloitti ottelun sähäkämmin ja pääsi jo pelin kolmannella minuutilla kiinni hyvään maalintekopaikkaan. Jamie Vardy tiputti pallon nätisti Youri Tielemansille, jonka vasemman jalan laukaus meni kuitenkin ohi Robin Olsenin vartioiman maalin.

Ottelun avausosumasta vastasi sen sijaan Everton. Kun peliä oli takana 21 minuuttia, Richarlison pamautti matalan kaukolaukauksen kohti Leicesterin maalia. Kasper Schmeichel sai käsiään pallon tielle, mutta ei saanut pidettyä pelivälinettä ulkona. 0-1.

Everton kärsi ison takaiskun avausjakson lopulla, kun Allanin takareisi paukkui ikävännäköisesti. Brasilialaispelaaja kannettiin pois kentältä, ja hetkeä myöhemmin tauolle edettiin vieraiden komennossa (lue lisää).

Allan makasi kentällä tuskissaan. Kuva: Getty Images

Everton nautti johtoasemastaan matalassa blokissa ja keskittyi pitämään Leicesterin poissa vaaranpaikoilta. Siinä se onnistui erinomaisesti, tuplaten samalla myös johtonsa.

72 minuutin pelin kohdalla kahteen huipputorjuntaan venynyt Schmeichel joutui antautumaan vieraiden kolmannella yrittämällä, kulmapotkun jälkeen. Dominic Calvert-Lewinin ylärimaan torjuttu laukaus putosi lopulta Mason Holgatelle, joka ohjasi pelivälineen lähietäisyydeltä sisään. 0-2.

Ottelun lopulla Leicester luuli jo saaneensa rangaistuspotkun Andre Gomesin rikkeestä, mutta VAR-tarkastuksen jälkeen tuomio käännettiin. Sen jälkeen Ayoze Perezin maali hylättiin paitsiona, ja ottelu päättyi Evertonin 2-0-voittoon.