Frank Lampard esitti Valioliigalle ison toiveen: ”Pelaajat tarvitsevat tauon”

© Kuva: Getty Images

Valioliigan ensi kausi alkaa 12. syyskuuta, mutta Chelsean päävalmentaja Frank Lampard toivoo, että hänen joukkueensa ei ole vielä tuolloin tositoimissa.

Moni joukkue on viimein päässyt kesälomalle poikkeuksellinen pitkän koronakauden jälkeen, mutta Euroopassa pelaavat joukkueet saattavat hengähtää vasta kolmen viikon päästä. Englannista Mestarien liigassa ovat mukana vielä Chelsea ja Manchester City ja Eurooppa-liigassa Manchester United sekä Wolverhampton. Mestarien liigan loppuottelu pelataan 23. elokuuta ja Eurooppa-liigan vastaava kaksi päivää aiemmin.

Chelsea tavoittelee pääsyä kahdeksan parhaan joukkoon tulevana lauantaina Bayern Münchenin vieraana, mutta sen mahdollisuudet edetä jatkoon ovat häviävän pienet, sillä saksalaisjätti voitti ensimmäisen osan vieraissa 3-0. Lisäksi Chelsealta on toisesta osasta useita pelaajia poissa loukkaantumisten ja pelikieltojen takia.

Jos Chelsean kausi Euroopassa päättyy ensi viikonloppuna, sillä on tasan viisi viikkoa aikaa levätä ja valmistautua seuraavaan Valioliigan kauteen. Jos jokin Valioliigan seuroista etenee Euroopassa loppuun asti, puhutaan enää kolmen viikon kesälomasta.

Lampardin mukaan on kohtuutonta odottaa, että Chelsea alottaisi Valioliigan samaan aikaan kuin joukkueet, jotka ovat pelanneet viimeksi heinäkuun lopussa. Lehtitietojen mukaan Valioliiga pohtii vielä, voisivatko europelijoukkueet aloittaa kauden myöhemmin.

– Veikkaan, että meille kerrotaan, milloin me aloitamme ja se riippuu siitä, miten pärjäämme Bayern Müncheniä vastaan, kommentoi Lampard Evening Standardin mukaan.

Bayern haki helmikuussa Lontoosta voiton näytöstyyliin. Kuva: Getty Images

– Pelaajien pitää levätä ennen kuin valmistaudumme siihen otteluun.

– Huonoimmassa tapauksessa emme pääse jatkoon Bayernista, mutta siinäkin tapauksessa 12. päivä [syyskuuta] tuntuu minulle liian aikaiselta. Pelaajat tarvitsevat tauon.

– Siksi meillä on kaksi takareisivammaa ja pelaajia ulkona tästä pelistä.

– Haluaisin uskoa, että Valioliiga suhtautuu tähän vakavasti ja toivottavasti antaa meille reilun aloituksen ensi kauteen.