Tottenhamin entinen tähtipelaaja Gareth Bale uskoo, että José Mourinho oli lontoolaisseuralta täydellinen valinta uudeksi manageriksi.

Walesin maajoukkuelaituri Bale, 30, edusti Tottenhamia vuosina 2007-2013, kunnes siirtyi nykyiseen seuraansa Real Madridiin. Portugalilaisluotsi Mourinho, 56, ehti lähteä Espanjasta ennen Balen saapumista, mutta hän voitti Madridissa kertaalleen La Ligan mestaruuden ja Copa del Reyn.

Englannissa myös Chelseaa ja Manchester Unitedia luotsannut Mourinho nimitettiin Tottenhamin manageriksi kaksi viikkoa sitten Mauricio Pochettinon saatua potkut. Hän on aloittanut pestissään voitokkaasti keräten ensimmäisistä kolmesta ottelustaan täydet pisteet. Tänään, keskiviikkona, Tottenham ja Mourinho kohtaavat hänen entisen työnantajansa Manchester Unitedin kello 21.30.

Gareth Bale pelasi viimeisellä kaudellaan Tottenhamissa 44 ottelua, joissa hän teki yhteensä 26 maalia ja syötti 15. Kuva: Getty Images

Pochettino nosti Tottenhamin merkittäväksi kilpailijaksi Valioliigan kärkinelikkoon, mutta Bale arvelee, että Mourinho on oikea henkilö seuraavan askeleen ottamiseen, eli pokaalin voittamiseen.

– Mourinhon palkkaaminen oli ällistyttävä kannanotto seuralta. Minusta hän on sarjavoittaja, sanoi Bale BT Sportin haastattelussa.

– Tottenham haluaa voittaa pokaaleja. En usko, että sen yrittämiseen on olemassa parempaa kaksikkoa kuin Mourinho ja Tottenham.