Vuonna 2013 ensi kertaa kasvattiseurastaan Barcelonasta lähtenyt Gerard Deulofeu on nähnyt monia sarjoja, seuroja ja otteluita. Yksi kohtaaminen, jota tätä nykyä 26-vuotias hyökkääjä tuskin unohtaa, pelattiin pari kuukautta sitten Vicarage Roadilla.

Hornets kaatoi pelissä muuten kautta mielin määrin hallinneen Liverpoolin 3-0. Deulofeulle ottelu oli kallis; hän rikkoi sekä nivelsiteensä, että polven kierukan. Vammat olivat sitä vakavuusluokkaa, joka voi päättää pelaajan koko uran.

Barcelonassa fysioterapeuttinsa kanssa kaksi kuukautta itseään kuntouttanut, muiden muassa Evertonia ja AC Milania edustamaan ehtinyt peluri on nyt askeleen lähempänä paluuta normaaliin elämään.

– Ensimmäiset kuusi viikkoa leikkauksen jälkeen eivät olleet elämäni parhaat, sillä jouduin käyttämään kyynärsauvoja voidakseni liikkua. Nyt olen viimein jättänyt kyynärsauvat, ja kaikki on paljon paremmin. Voin kuntouttaa itseäni paremmin, esimerkiksi pyöräilemällä ja altaassa, Deulofeu kertoo.

Heinäkuussa 2018 pysyvästi Watfordiin siirtynyt laituri on tietenkin myös henkisesti paremmassa jamassa fyysisen edistyksen myötä.

– Mielialani on nyt hyvä. Olen kasvanut muutenkin niin, että pyrin olemaan jatkuvasti positiivinen. Menneisyydessä ei voi elää, joten on katsottava eteenpäin.

Kannustavia viestejä on tullut.

– Olen saanut niitä muiden muassa Sergio Ramosilta ja Andrés Iniestalta. Olen puhunut myös Alex Oxlade-Chamberlainin kanssa; hän on kokenut vastaavan loukkaantumisen kahdesti, ja sanoi että voin kääntyä tarvittaessa hänen puoleensa. Tunnen hänet Héctor Bellerínin kautta, ja tiedän että hän on hyvä tyyppi.

Kun Valioliiga aikanaan palaa, tulee Deulofeun puuttuminen Hornets-ryhmästä näkymään.

– Tiedän kuitenkin, että siellä on muita jätkiä, jotka kantavat vastuun. Haluamme totta kai saavuttaa tavoitteemme liigapaikan säilymisestä.

Lähde: Watford