Huippukirurgilta tyly arvio: ei usko Harry Kanen pelaavan EM-kisoissa – ”Unohda pelaaminen ennen kuutta kuukautta”

© Kuva: Getty Images

Yksi Valioliigan ja koko maailman tehokkaimmista hyökkääjistä saattaa olla sivussa, kun jalkapallon miesten EM-kisat pelataan kesällä. Tottenhamin ja Englannin maajoukkueen luottokärki Harry Kane ei välttämättä pysty pelaamaan turnauksessa takareisivammansa takia.

Kanen odotettiin alun perin toipuvan pelikuntoon tuoreen leikkauksensa jälkeen huhti-toukokuussa, mutta tuorein käänne toipumisen suhteen on se, että brittitykki saattaakin olla pelikunnossa vasta juuri ennen seuraavan valioliigakauden alkua. Britannian johtaviin ortopedeihin lukeutuva Chris Wilson sanoo olevansa yllättynyt, jos Kane olisi pelikunnossa jo tulevassa lopputurnauksessa.

Englannin kapteenina toimiva Kane kävi leikkauksessa viime lauantaina. Toimenpiteessä hänen takareidestään korjattiin repeytynyt jänne.

– Odotan sen (kuntoutumisen) kestävän kuusi kuukautta ennen paluuta tositoimiin, 75 kertaa saman operaation urallaan suorittanut Wilson sanoi Daily Mailin mukaan.

Takuuseen hän ei niin pitkästä toipumisajasta kuitenkaan mene.

– On olemassa iso liuta mielipiteitä, koska kyseessä on niin harvinainen menettely. Osa kirurgeista sanoo sen (toipumisen) olevan nopeampaa.

Wilsonin mukaan ensimmäiset kuusi viikkoa kuntoutumisessa kuluvat Kanella pienten asioiden tekemisessä, jos toipuminen etenee odotetusti ja hyvin. Seuraavien kuuden viikon ajan Kane voi alkaa tehdä vahvistavia harjoituksia ja sen jälkeen aloittaa normaalin takareiden kuntouttamisen.

Normaalilla kuntouttamisella Wilson viittaa toimenpiteisiin, joita tehdään esimerkiksi silloin kun takareiden keskiosassa on repeämä.

Hän suosittelee maalitykkiä jättämään kisat väliin joka tapauksessa.

– Jos se olisi minusta kiinni, sanoisin, että tähtää harjoituskauden treenaamiseen. Olen tietoinen siitä, että Harry Kanen tapauksessa on puhuttu huhtikuusta tai tukokuusta. Täytyy sanoa, että olisin hyvin yllättynyt (jos hän pelaisi kisoissa).

Vaikka Kane olisi omasta mielestään pelikunnossa kisoihin, Wilson ei suosittele pelaamista.

– Jos se olisi minun (päätökseni), sanoisin, että unohda pelaaminen ennen kuutta kuukautta huolimatta siitä, miten hyvältä sinusta tuntuu.

Muun muassa Englannin Mestaruussarjassa pelaavien Cardiff Cityn ja Swansean ortopedinä toimiva Wilson muistutti, että ennenaikainen paluu kentille sisältää isoja riskejä. Vamma voi uusiutua ja pilata koko seuraavan kauden.

– Osa kirurgeista sanoo, että menee ainakin kolme kuukautta ennen kuin hän pystyy juoksemaan ja harjoittelemaan normaalisti.

Englannille Kanen poissaolo olisi jättimäinen takaisku, sillä hän on Kolmen leijonan ehdoton tehopelaaja ja kapteeni. Kane oli koko viime EM-karsintojen paras maalintekijä 12 osumalla.

Kertoimet ottelulleTottenham - Wolverhampton Wanderers01.03.2020