Man United -tähti palaa kotikulmille – varoittaa jättiseurojen akatemiapelaajia: ”Paras tapa kehittyä…”

© Kuva: Getty Images

Manchester United -puolustaja Harry Maguiren mielestä nuorten pelaajien ei välttämättä kannata käydä eliittiseurojen akatemioita kehittyäkseen huippupelaajiksi.

Maguire, 26, on Manchester Unitedin seuraavan vastustajan Sheffield Unitedin kasvatti. Englantilaispelaaja pelasi nuorempana yhteensä 166 ottelua Bladesille – suurimmaksi osaksi Englannin Ykkösliigassa – ennen kuin hän siirtyi askel askeleelta ylöspäin Hull Cityyn, Leicesteriin ja lopulta Manchester Unitediin.

Maguire ei koskaan välittänyt isojen seurojen akatemiajoukkueista, vaan halusi vain pelata mahdollisimman paljon. Sheffield United tarjosi hänelle juuri tämän mahdollisuuden.

– Olen ollut hyvin onnekas saatuani näin paljon kokemusta pelattujen otteluiden saralla. Pelasin 50 ottelua kolmen tai neljän kauden aikana Sheffield Unitedissa, joka vuosi, Maguire kertoi Inside Unitedille.

Harry Maguire on Sheffield Unitedin kasvatti. (Kuva: Getty Images)

– Se on jotain mitä olen aina rakastanut. Rakastan pelaamista. Minusta, paras tapa kehittyä on pelata otteluita, ja olen ollut onnekas valmentajieni kanssa, sillä he ovat valinneet minut aina avauskokoonpanoon, koska varsinkin nuorempana topparina se on hankalaa saada tilaisuus ja päästä pelaamaan.

Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær kehuu myös akatemiaseurojen toimintaa, mutta on hyvin paljolti samaa mieltä Maguiren ajatuksista. Norjalaismanageri otti Jamie Vardyn esimerkiksi sellaisesta pelaajasta, joka on löytänyt tiensä huipulle omaa reittiään pitkin.

– Akatemiat ovat mahtavia, mutta aina joskus näet jonkun toisenlaisen pelaajan nousevan toista reittiä pitkin mukaan, Solskjær kertoi.

– Yksi akatemioiden vaaroista on se, miten kaikki siellä on valmiina heitä varten. Heidän ei tarvitse tehdä itse mitään. Valmistammeko heitä silloin kunnolla tätä lajia varten?

– Jamie Vardy on toinen esimerkki pelaajasta, joka on kulkenut omaa tietänsä pitkin, tehden itsellensä siten uran. Olen itse tullut takaoven kautta sisään ja pidän pelaajista, joilla on hieman erilainen mentaliteetti. Harry on ollut erilaista laatua kentän sisä- ja ulkopuolella – johtajana mutta myös hyvänä ihmisenä.

Manchester Unitedin ja Sheffield Unitedin välinen ottelu alkaa sunnuntaina kello 18:30 Suomen aikaa.


CFR CLUJ vs KUPS – 100.00 JÄTTIKERROIN

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö vähintään 1€ veto KuPSin voitosta.

Saat 100.00 jättikertoimen!