Mestaruussarjan ennätystykki Ivan Toney monen seuran papereissa: ”Pirun kallis ostettava”

© Kuva: Getty Images

Uskomattoman, (tähän mennessä) 30 maalin kauden Mestaruussarjassa pelannut Brentford-hyökkääjä Ivan Toney on varmuudella yksi halutuimpia kärkiä Englannin korkeimmilla sarjatasoilla, kun kesän siirtoikkuna aukeaa.

25-vuotiaan tulevaisuus on vielä hyvinkin auki, muun muassa siksi että Brentfordilla on yhä mahdollisuudet nousta tulevaksi kaudeksi Valioliigaan. Suora nousu siltä jäi jälleen haaveeksi; sarjan kärkikaksikko Norwich ja Watford menivät menojaan. Bees lähtee playoffeihin kuitenkin hyvistä asemista.

Tanskalaismanageri Thomas Frank spekuloi timanttinsa näkymiä The Athleticille.

– Jos emme onnistu (sarjanousussa), päätös on seurajohdon. Normaalisti haluamme pitää pelaajat täällä kahdesta kolmeen vuoteen, mutta totuus on että maailmassa on korkeintaan 10 seuraa, joiden ei tarvitse myydä pelaajiaan. Sen kuitenkin voin sanoa, että jos hän ei jää meille, hän tulee olemaan pirun kallis ostettava.

Puheissa suomalaishyökkääjä Marcus Forssinkin kanssa tällä kaudella peliajasta kilpaillutta Toneya ollaan viemässä ainakin Tottenhamiin, ja toiseen naapuriin, Watfordiin. Athleticin tietojen mukaan kuitenkin konkreettisia tarjouksia ovat tällä havaa valmistelemassa Everton ja Leicester.

Toney siityi Brentfordiin Ykkösliigaa tätä nykyä pelaavasta Peterborough:sta viime syksynä. Vain muutamaa päivää hänen saapumisensa jälkeen Ollie Watkins siirtyi Aston Villaan, jossa on paukuttanut jo 13 valioliigamaalia tällä kaudella. Saïd Benrahma puolestaan siirtyi Brentfordista West Hamiin, jonka kanssa on nyt matkalla europeleihin.


PÄIVÄN VIHJE: MANCHESTER UNITED – LEICESTER

Leicesterin loppukauden ohjelma on hurja! Onko Kelechi Iheanachosta Manchester Unitedin kaatajaksi?