Mestaruussarjan sensaatiohyökkääjä teki historiaa – Teemu Pukki tipahti maalipörssin kolmanneksi

© Kuva: Getty Images

Englannin Mestaruussarjan päätöskierroksella kirjattiin uusi saavutus kilpailun historiankirjoihin, kun Brentfordin huippuhyökkääjä Ivan Toney laukoi kauden 31. maalinsa Bristol Cityn verkkoon.

Toney on Mestaruussarjan historian ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt 31 maalia yhden sarjakauden aikana.

Aiemmin maaliennätystä piti nimissään Glen Murray, joka niittasi Crystal Palacen riveissä 30 täysosumaa kaudella 2012-13. 29 maalia yhden sesongin aikana on onnistunut tekemään vain suomalaistykki Teemu Pukki – kaudella 2018-19 Norwichin paidassa.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Toney, 25, voitti luonnollisesti samalla Mestaruussarjan maalikuninkuuden.

Blackburnin 24-vuotias englantilaishyökkääjä Adam Armstrong nousi sen sijaan maalipörssin toiselle sijalle, kun hän tykitti hattutempun Birmingham Cityn verkkoon lauantain päätöskierroksella. Armstrong päätti kautensa 28 maalin voimin.

Pukki, joka oli Norwichin päätösottelusta sivussa nilkkavamman takia, putosi täten taulukon kolmanneksi. Pukki teki sarjakauden aikana yhteensä 26 maalia, mikä on kuitenkin jopa kuusi osumaa enemmän kuin maalipörssin nelonen Kieffer Moore.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Norwich jäi viimeisessä pelissään 2-2-tasapeliin Barnsleyn vieraana, mutta juhli sen jälkeen taas Mestaruussarjan voittoa ja nousuaan Valioliigaan. Pukki osallistui pokaalijuhliin loukkaantumisestaan huolimatta ja vaikutti olevan oikein pirteällä tuulella.

Jos alla oleva upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.