Jack Wilshere: Mikel Arteta on ratkaisemassa Arsenalin monivuotista ongelmaa – ”Meitä vastaan oli kiva pelata”

© Kuva: Getty Images

Arsenalia vuosina 2001-2018 edustanut keskikenttäpelaaja Jack Wilshere on todistanut lähietäisyydeltä seuran ylä- ja alamäkiä tällä vuosituhannella.

Nykyään paikalliskilpailija West Hamissa pelaava Wilshere, 28, vietti koko Arsenal-uransa legendamanageri Arsène Wengerin alaisuudessa. Wilshere jätti Tykkimiehet samana kesänä kuin Wenger, jonka seuraajaksi palkattiin Unai Emery. Espanjalaisvalmentaja luotsasi Arsenalia vajaan 1,5 kauden ajan ja sai potkut viime marraskuussa.

Emeryn jälkeen Arsenal siirtyi väliaikaisvalmentaja Fredrik Ljungebrgin komentoon, kunnes seura pestasi entisen pelaajansa Artetan Manchester Citystä, jossa hän toimi Pep Guardiolan apuvalmentajana.

Artetan alaisuudessa Arsenal on ehtinyt pelata 15 ottelua, joista se on voittanut kahdeksan ja hävinnyt kaksi. Lontoolaiset ovat tehneet noissa peleissä 23 maalia ja päästäneet 12. Wilsheren mielestä Artetan kädenjälki on näkynyt erityisesti lontoolaisten puolustuspelaamisessa, joka oli aiempina vuosina ajoittain retuperällä. Hän kertoi livelähetyksessä Instagramissa, että Arsenalin alakerran ongelmista sai kuulla myös vastustajilta.

– Kaikki, joille olen puhunut Arsenalista lähdettyäni tai jopa siellä pelatessani ovat sanoneet, että meitä vastaan oli kiva pelata, koska he tiesivät, että saisivat luotua maalipaikkoja. Hyökkäyspäässä me olimme aina vitsi, sanoi Wilshere Metron mukaan.

– En puhu nyt pelkästään puolustuksesta vaan joukkueena puolustamisesta, vastustajat saivat aina paikkoja. Uskon, että Arteta on muuttanut sitä hieman.

Arteta (vas.) ja Wilshere pelasivat Arsenalissa yhdessä 53 ottelua. Kuva: Getty Images

Wilshereltä kysyttiin, onko Arsenal nykyään sellaisella raiteella, joka voi päätyä Valioliigan mestaruuteen.

– Heillä on maailmanluokan pelaajia. He hankkivat Pierre-Emerick Aubameyangin 60 miljoonalla punnalla, Alexandre Lacazetten 40 miljoonalla, Mesut Özil on maailmanluokan pelaaja. Minusta heillä on hyvä manageri, joka voi saada heistä parhaan irti.

Wilsheren mukaan Artetan työskentelyä ei vielä kannata arvioida liian perinpohjaisesti.

– Minusta Artetalle pitää antaa yksi siirtoikkuna ja harjoituskausi [aikaa].

– Hän tuntee tämän sarjan ja pelasi siinä vuosien ajan. Man Cityssä hänellä oli ympärillään yksi Valioliigan historian parhaista joukkueista ja yksi parhaista managereista Valioliigan historiassa.