Gareth Southgate ylistää Valioliigassa loistanutta keskikenttäpelaajaa – torstaina edessä saattaa olla maajoukkuedebyytti: ”Hänen erikoistilannetaitonsa ovat maailmanluokkaa”

© Kuva: Getty Images

Englanti ja Montenegro kohtaavat torstaina EM-karsintaottelussa. Mikäli Englanti voittaa ottelun, sen paikka ensi kesän EM-kisoissa varmistuu.

Leicesterissä kuluvalla kaudella loistavia otteita Valioliigassa esittänyt keskikenttäpelaaja James Maddison saattaa tehdä torstaina maajoukkuedebyyttinsä. Englannin päävalmentaja Gareth Southgate ylisti Maddisonia Montenegro -ottelua edeltävässä lehdistötilaisuudessa.

– Hänellä (Maddison) on aivan mieletön tekniikka. Hänellä on pelisilmää teräviin syöttöihin, ja hänen erikoistilannetaitonsa ovat maailmanluokkaa, Southgate ylisti.

– Seurajoukkueessaan, kun hän pelaa ”kasipaikalla”, hän on oppinut koko ajan enemmän ja enemmän tekemään töitä myös pallottomana. Leicester prässää kuten me (Englanti) haluamme prässätä.

– Tiedän, että Brendan Rodgers (Leicesterin valmentaja) on myös kiinnittänyt huomiota tähän. Keskikentällä pelatessa myös pallottomalla pelaamisella on erittäin tärkeä merkitys. Hän (Maddison) on kehittynyt paljon. Hän on vielä nuori pelaaja, ja hänellä on paljon meille paljon.

Lähde: Sky Sports