West Hamin tasoitusmaalin kumoamisen jälkipuinti jatkuu – Jamie Carragher lataa suorat sanat käsivirhesäännöstä: ”Täysi vitsi”

© Kuva: Getty Images

Sheffield Unitedin ja West Hamin välinen ottelu tarjosi Valioliigan ystäville paljon puhuttavaa. Kauden ykköspuheenaihe on ollut VAR, joka oli esillä myös perjantai-illan pelin ratkaisussa. West Hamin lisäajan tasoitus kumoutui VAR:n hylättyä osuman käsivirheen takia.

Sheffield United voitti pelin 1−0. Robert Snodgrassin osumaa edelsi Declan Ricen käsivirhe, joka oli kamppailun ratkaisun kannalta kohtalokas.

Rice kuvaili tilannetta pelin jälkeen ja kritisoi VAR-päätöstä. Rice myönsi pallon osuneen hänen käteensä, muttei omien sanojensa mukaan voinut asialle täydessä vauhdissa mitään.

Sky Sportsin asiantuntija ja entinen huippujalkapalloilija Jamie Carragher ei sulata nykyistä käsivirhesääntöä lainkaan. Carragher vaati pian pelin jälkeen muutosta sääntöihin. Nykyisellään tilanteesta vihelletään vapaapotku, jos pelaaja tekee maalin tai luo maalipaikan siten, että on saanut pallon haltuun pelivälineen kosketettua kättä.

− Käsivirhesääntö on nyt vitsi. Se on täysi vitsi, Carragher latasi ja jatkoi.

− Ei käy päinsä, ettei tuollaisia maaleja hyväksytä. Puhumme VAR:stä, mutta käsivirhesääntöjen on muututtava. On noloa, ettei se ollut maali, Carragher viittasi Snodgrassin hylättyyn osumaan.

Carragher lisäsi, ettei Rice pelannut palloa kädellä tahallaan.

− Ymmärtäisin, jos pallo olisi mennyt kädestä maaliin. Kaikki maalin nähneet pudistelevat päätään, paitsi Sheffield Unitedin kannattajat.

Lähde: Sky Sports