Minne katosi ”Nuori Stevie G”? Vastoinkäymiset pudottivat Liverpool-legendojen hehkuttaman huippulupauksen vauhdilla alas

© Kuva: Getty Images

Jordan Rossiter oli vuonna 2014 Liverpoolin edustukseen noustessaan seuran lupaavimpia keskikenttäpelaajia.

Syyskuun 2014 debyytti Liigacupissa Middlesbrough’ta vastaan nosti nuorukaisen Anfieldin yleisön huulille. Tuolloin 17-vuotiaasta Rossiterista tuli Michael Owenin jälkeen seuran historian nuorin maalintekijä.

Muutama vuosi myöhemmin Ben Woodburn kuitenkin pudotti Rossiterin listalla kolmanneksi. Pojan maali syntyi vain 10 minuuttia ottelun alkamisesta 27 metristä lähteneellä kaukolaukauksella.

– Se oli elämäni paras ilta. Olin halunnut pelata Liverpoolissa siitä lähtien, kun liityin kuusivuotiaana seuraan, Rossiter muisteli Athleticin haastattelussa.

– Kuukausi myöhemmin kannattaja lähetti ottelun pelipallon minulle Melwoodiin. Hän selitti sen (pallon) päätyneen yleisöön, jonka jälkeen hän oli napannut sen. Soitin kaverille osoittaakseni kiitollisuuteni hänelle.

Rossiter toimi Liverpoolin ja Englannin kapteenina nuorisoikäluokissa. Pojan johtajan ominaisuuksia ja kykyjä verrattiin seuralegenda Steven Gerrardiin.

Robbie Fowler tituleerasi Rossiteria nuoreksi Stevie G:ksi.

– Pidän hänen olemuksestaan.  Hänellä on vastaavaa luonnetta, kuin minulla ja Steviellä. Hän on loistava lahjakkuus, Liverpoolin puolustajalegenda Jamie Carragher kehui tuolloin.

Kaikesta potentiaalista huolimatta Rossiter pelasi lopulta vain viisi ottelua Liverpoolin edustuksessa ennen vuoden 2016 siirtoaan Glasgow Rangersiin. Keskikenttäpelaajalla on ollut urallaan runsaasti vastoinkäymisiä.

Rossiter ei kadu neljän vuoden takaista lähtöään Liverpoolista, sillä kilpailu edustusminuuteista oli tuohon aikaan kovaa. Keskikentällä peliajasta taistelivat myös James Milner, Emre Can, Adam Lallana, Jordan Henderson, Lucas Leiva ja Joe Allen.

– Totuus olisi se, etten ollut tarpeeksi hyvä pelaamaan viikottain Liverpoolin kaltaisessa suurseurassa. Katsokaa nimiä, joiden kanssa kilpailin. Puhumme huippuammattilaisista. Minulla ei ollut syytä huijata itseäni. He olivat eri tasolla.

Loukkaantumiset tuhosivat läpilyönnin Rangersissa

Nykyisin 23-vuotiaan Rossiterin kuluva kausi päättyi ennen aikojaan marraskuussa polven ristesidevammaan. Pelaaja on kesällä vapailla markkinoilla Rangersin purettua hänen sopimuksensa.

Koko neljän vuoden ajanjakso Skotlannissa oli loukkaantumisten varjostama ja Rossiterin peliaika jäi 16 otteluun. Lapsuuden idoli Steven Gerrardin alaisuudessa keskikenttäpelaaja pääsi pelaamaan vain viidesti.

Kun Rossiter saapui Rangersiin, seura oli juuli palannut takaisin Skotlannin pääsarjaan. Pirteän alun jälkeen keskikenttäplaaja sai pohjevamman Englannin nuorten maajoukkueessa, eikä palannut kentälle seuraavaan 11 kuukauteen.

Taustalla oli myös vanha Liverpoolissa saatu vamma.

– Ongelmani alkoivat siitä. Olin lähellä päästä takaisin kuntoon, ennen kuin loukkaannuin taas. Aina kun otin yhden askeleen eteenpäin, tulin kaksi taaksepäin. Se jatkui pitkään. Olin nuori kaveri ensimmäistä kertaa ulkomailla. Se oli yksinäistä aikaa, mutta kannattajat olivat mahtavia.

Kaikkien takaiskujen jälkeen Rossiter uskoo olevansa vahvempi ihmisenä. Mielessä siintää mahdollisuus palata Valioliigaan.

– Nämä ovat opetuksia elämässä. On ihmisiä, joille on käynyt pahemminkin kuin polven murtuminen. Olen ammattilaispelaajana etuoikeutetussa asemassa. Tuhannet nuoret rakastaisivat olla asemassani.

– Ei ole mitään syytä, ettenkö voisi palata sinne. Managerit kuten Brendan Rodgers ja Jürgen Klopp näkivät minussa jotakin. Lahjat ovat siellä jossakin. Minun täytyy vain näyttää niitä säännöllisesti.